Dækker min forsikring, hvis tyven bryder ind gennem et åbent vindue?

Hvis du får ubudne gæster i boligen, er der stor forskel på, om tyvene har brudt et vindue op, eller om det allerede stod på klem. Forsikringen dækker nemlig efter andre regler, hvis der er tale om et tyveri og ikke et indbrud.

Hvis tyven bryder ind ad et åbent vindue, betegnes det som tyveri og ikke indbrud.

Pas på åbne vinduer

Vi kender det alle sammen – sommeren er over os, luften står stille, og solen bager ned på hustagene og får temperaturen indendørs til at stige. Eller du er lige stået op om morgenen, og der trænger til en udluftning. Det er fristende at lade vinduerne stå på vid gab for at komme varmen til livs, men det kan komme til at koste dig dyrt.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Dækker forsikringen, hvis vinduerne står på klem, når jeg ikke er hjemme?

Ja, forsikringen dækker. Men ikke i lige så høj grad, som hvis vinduerne var lukkede. 
Tyveri gennem et åbent vindue eller et vindue, der står på klem med en haspe, betegnes nemlig i langt de fleste tilfælde som simpelt tyveri og ikke som indbrud. Derfor er dækningen fra forsikringen begrænset.
Det er dit ansvar, at din bolig er forsvarligt aflåst, når du forlader den, og det er den kun, hvis vinduer og døre er låste og tilhaspede. Er dette ikke tilfældet, dækker forsikringen ikke stjålne kontanter, smykker og andre værdier, der umiddelbart er svære at vurdere. Til gengæld er elektronik, antikviteter, kunst og særligt værdifuldt indbo som oftest dækket – dog kun op til et vist beløb, som afhænger af de forskellige forsikringspolicer.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Dækker forsikringen så, hvis vinduerne står på klem, når jeg er hjemme?

Hvis tyven sniger sig ind ad en ulåst hoveddør eller et vindue, der står på klem, mens du er hjemme, er der stadig tale om simpelt tyveri. Der skelnes heller ikke mellem, om du er udenfor og nyder solskinnet på terrassen eller ligger i din seng indenfor, når tyven kommer på besøg. Så længe vinduer og døre ikke er forsvarligt aflåste, vil det være betegnet som simpelt tyveri og blive dækket efter disse regler.

Hvad skal jeg så gøre?

Vil du være sikker på at kunne få erstatning for dit indbo, skal vinduer og døre altså være lukkede og låste. Er du hjemme og opholder dig udendørs, så sørg for, at vinduerne på den modsatte side af huset er lukkede, så du kan holde øje med de åbne. Bor du i lejlighed, så husk også at låse din egen dør, selvom hoveddøren er smækket. Forsikringen dækker nemlig kun, hvis din egen dør er forsvarligt låst.
 

Kilde: Forsikringsoplysningen