5 ting, du ikke vidste om koldskål

Koldskål var oprindeligt betegnelsen for en kold vællingtype tilberedt af vin eller øl og udblødt brød, der blev suppleret med frugt, citron og krydderier. Denne type koldskål kendes helt tilbage fra 1700-tallet. Her er endnu 5 ting, du måske ikke vidste.

Mest i skålen først på sommeren

Salget af færdiglavet koldskål følger temperaturen, og vi er især forslugne i foråret og i de tidlige sommermåneder. Selvom temperaturen skulle være den samme i september som i juni, har vi fået fyldt hamsterkæberne nok til at trappe ned på den hvide bisken, når sommeren går på held.

Nok mest for børn

Børnefamilier er de største forbrugere af koldskål. Hver gang en familie uden børn har fået koldskål 2 gange, har børnefamilierne fået det 3 gange.

Producerer efter vejret

Koldskål fra Thise bliver sat i produktion i foråret. I samarbejde med Coop forsøger de at afstemme med vejrprognoserne, hvornår apparatet skal sættes i gang. I år var det i anden uge af april.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Færdiglavet koldskål kom først sent

I 1979 lancerer Esbjerg mejeri som de første i Danmark færdiglavet koldskål. Siden har andre fulgt trop både med klassiske og mere ekspotiske varianter som for eksempel koldskål med ananas.

Først på ugen spiser flest koldskål

Selvom koldskål er sødt og lidt af en godbid, er det først på ugen, vi spiser det. Faktisk spiser vi 50 procent mere koldskål først på ugen end sidst på ugen.