5 gode gåture på Bornholm
Hammerknuden Rundt
Turen rundt om Hammerknuden stiller krav til konditionen, for de 7 kilometer på Bornholms nordspids byder på smalle stier, stejle klippetrapper og bratte stigninger op til knudens 82 meter. Turen tager omkring 2-3 timer, alt efter hvor stærkt du går, og hvor meget du falder i svime over den skønne natur, og hvor længe du skal bruge på at prøve at komme i kontakt med de får, som går på dele af ruten for at holde vegetationen nede. Undervejs kommer du forbi en kirkeruin, et stort fyr med det sigende navn Store Fyr, en smuk, menneskeskabt sø og et udkigspunkt, hvorfra du i klart vejr kan se til Sverige.
Læs mere om ruten
her.
Gudhjem-Helligdommen
Midt på den nordlige kyst ligger Gudhjem, hvorfra du kan gå langs den smukke kyst til Helligdomsklipperne. På turens cirka 5 kilometer kommer du forbi 3 mægtige bautasten, Hestestenene, som står på kanten af en mere end 30 meter høj klippe og skuer ud over havet. Stenene blev sat som sømærker. Når vejret er godt, kan du tage en båd tilbage til Gudhjem, og ellers går der bus fra Bornholms Kunstmuseum, som ligger tæt på Helligdomsklipperne. Vil du gå et par hundrede meter længere, kan du se Danmarks højeste vandfald i Sprækkedalen.
Læs mere om ruten og find flere links
her.
Almindingen
I Danmarks 5. største skov er der rig mulighed for gåture. Du finder 4 af slagsen på 4-5 kilometer, og du kan gå forbi rokkesten, Ekkodalen, smukke søer og en gammel borg ved navn Gammelborg. Det behøver ikke være så svært at finde på stednavne. Borgen var i vikingetiden øens hovedfæstning, hvori man søgte tilflugt, når øen blev invaderet af folk med ondt i sinde. I Ekkodalen er der rig mulighed for at spørge til Møllers drikkevaner i den 10 kilometer lange dal. Alle ruterne er afmærkede, så det er let at finde rundt.
Læs mere om ruterne, og find kort
her.
Du kan også bestille en næsten gratis folder fra Destination Bornholm
her.
Ringebakkerne
Området omkring bakkerne er et fredet og meget bakket klippelandskab, hvor du finder flere gåture på under 5 kilometer. Bakkerne og ruten ligger på den bornholmske vestkyst ved byen Vang. I Ringebakkerne er der blevet brudt granit, og det ser du tydeligt, når du går rundt i landskabet, hvor store, nedstyrtede klippeblokke eller ‘ur’, som de kaldes, ligger, som var de kastet af kæmper. Der kan forekomme stenskred, så hold dig på stierne.
Læs mere om ruten og se kort
her.
Paradisbakkerne
På Østbornholm finder du flere bakker og 3 afmærkede stier på henholdsvis 3, 6 og 6,5 kilometer. Bakkerne er kuperede, og sprækkede klippedale præger landskabet. Det er også her, du finder Bornholms største rokkesten på hele 35 ton. Du behøver ikke være flittig gæst i fitnesscentret, hvis du finder det rette sted, kan stenen faktisk rokke. Paradisbakkerne er privatejede og kan være temmelig svære at finde rundt i - også for lokale. Så hold dig på stierne og tag et kort med.
Du kan få kort over ruten i turistinformationer på øen og læse mere om ruterne
her.




