is

5 geniale opskrifter med is til en sommerdag

Vi elsker is generelt. Også som dessert. Men har du prøvet at eksperimentere med for eksempel is-drinks eller en is-sandwich? Her er 5 saftige bud i sommervarmen

Ice cream soda

 

Det skal du bruge:

  • 1 stor kugle vaniljeis
  • Appelsinsodavand

 

Sådan gør du:

  1. Kom vaniljeisen i et højt glas. Hæld sodavand over – lidt forsigtigt, fordi det bruser hurtigt op, når kulsyren frigives.
  2. Fyld glasset op, når brusen er aftaget.

Hindbærbrus

 

Det skal du bruge:

  • 2 kugler hindbærsorbet
  • Cava
  • Hindbær

 

Sådan gør du:

  1. Anret de 2 kugler hindbærsorbet i et flot glas og top op med cava.
  2. Pynt med frosne eller friske hindbær. Du kan også vælge at mikse det sammen til en flydende sorbet, så kan den serveres som en drink.

Gelato brioche

 

Det skal du bruge:

  • 1 god briochebolle
  • 2 kugler af din yndlingsis
  • Lidt smeltet chokolade/chokoladesovs
  • Hakkede nødder

 

Sådan gør du:

  1. Halvér briochebollen. Smør den med chokolade, læg et par kugler is i midten. Pynt med mere chokolade og lidt hakkede nødder.
  2. Giv den et kærligt tryk og server.

Baked Alaska med ispind

 

Det skal du bruge:

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g sukker
  • 3 klassiske vaniljeis med chokolade-overtræk
  • Pynt: hakket chokolade og nødder

 

Sådan gør du:

  1. Lav marengs kort før servering: Pisk æggehviderne stive og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk, indtil massen er stiv og danner små toppe.
  2. Giv isene flotte hvide frakker på. Brænd med en gasbrænder til madlavning, indtil marengsen bliver sprød og brunlig. Pynt med hakket chokolade og nødder. Server.

White Russian med is

 

Det skal du bruge:

  • 3 cl kaffelikør (Kahlua)
  • 2 cl vodka
  • 2 kugler nougatis eller vaniljeis
  • 1/2 dl fløde
  • Isterninger

 

Sådan gør du:

  1. Hæld kaffelikør i glasset sammen med vodka, bland det sammen og tilsæt to kugler is og et par isklumper.
  2. Tilsæt også fløde, hvis du ikke har tålmodighed til at vente på, at isen smelter. Server som dessert med en ske eller drik den langsomt, mens isen smelter sammen med det øvrige indhold.

Læs mere om