Alkohol

10 ting du også kan bruge øl til

Øl i for store mængder er ikke sundt, alkoholen kan virke som gift for kroppen, og desuden så indeholder øl også forholdsvist mange kalorier, så det er ikke just et slankemiddel. Derfor kommer her en række alternative muligheder til at tømme ølkassen.

Fyld badekarret

Næste gang du tager et karbad, så smid et par flasker øl i vandet. Øl er godt til huden og håret og kan hjælpe mod forskellige hudlidelser. I Østrig har de ligefrem et Wellness-hotel, hvor de tilbyder deres kunder et bad i øl.

Hvis du har ondt i maven

Hvis du har oprør i maven, kan en øl, du drikker langsomt virke beroligende, og alkoholen i øllet kan virke en smule smertenedsættende.

Frisk møblerne op

Hvis du har nogle træmøbler, som trænger til en kærlig hånd, så åbn en øl og lad den stå, indtil bruset er gået af den, og den er helt flad. Væd en pudseklud i øl og puds møblerne, og tør efterfølgende møblerne med en tør klud.

Lækker marinade

Efterhånden er det blevet en klassiker at marinere kød i mørkt øl. Put din steg i et fad eller en pose og hæld øl, krydderier og put eventuelt nogle skiver appelsin eller citron ved. Lad herlighederne give smag til kødet i et halvt til et helt døgn i køleskabet.

Dræb dræbersneglene

Måske er det almindeligt kendt blandt haveejere, men man kan få ramt på dræbersneglene ved at hælde øl i en spand og så grave spanden ned i haven.
Sneglene, der er nogle øltørstige fætre, falder ned i spanden med øl, og kan ikke komme op igen. Tøm fælden hver andet døgn og skift øllet, så det stadig dufter og lokker snegle til.

Gødning

Vi bliver lidt i haven. Har du mange slatter stående efter en fest med vennerne, så hæld dem ud i haven i stedet for håndvasken, da øllet indeholder mange stoffer, som havens planter er vilde med.

Op med håret

Øl er godt til håret, enten som shampoo, hvor du blander noget øl og æg, og vasker håret i den skønne blanding, eller bare alene, hvor du skyller dit hår i øl, lader det tørre, og bagefter skyller håret igen, så du ikke lugter af værtshus.

Til bagning

Mange af os hælder øl i dejen, når vi laver pandekager. Men øl kan også bruges i stedet for eksempelvis bagepulver, da øl jo indeholder gær, og dermed kan hjælpe dej med at hæve. Prøv dig frem til, hvor meget der skal til ved at erstattet noget af væsken i dejen med øl.

Øl på grillen

Endnu en ny-klassiker, tag dåse med øl og hæld diverse lækre krydderier i den. Derefter tager man en kylling, og putter øldåsen op i denne, så øldåsen kan stå på grillen, med kyllingen over sig, så øllet ikke løber ud i kyllingen, men fordamper op i kyllingen og giver smag til kødet. NB.
Der har været en del debat om, hvorvidt dåsen kan afgive farlige stoffer til kyllingen under opvarmning, det er især lakken og den maling, der er brugt på dåsen, der kan være farligt. Derfor anbefaler Samvirke, at man bruger et alternativ til en øldåse, eller vikler stanniol omkring dåsen, så den ikke er i direkte kontakt med kyllingen.

Læs mere om