Veggiepostej med rødbede, nødder og svampe
- 4 Personer
- 50 Minutes
Ingredienser
100 g | hasselnødder |
3 fed | hvidløg |
2 stk. | løg |
1 bakke | champignoner ca. 250 g |
1 spsk. | olivenolie |
3 spsk. | balsamico |
450 g | rødbeder |
4 kviste | timian |
1 dl. | havregryn |
4 stk. | æg |
1 tsk. | salt |
3 stk. | portobello svampe |
1 håndfuld | krydderurter f.eks. persille, kørvel, brøndkarse |
Tilbehør
- | Det Gode Signaturbrød med Restaurant Gilleleje Havn |
- | smør |
Sådan gør du
-
1Rist 75 g hasselnødder let gyldne på en tør pande. Hak resten groft og gem til topping.
-
2Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens champignon, og skær dem i grove skiver.
-
3Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg løg og champignon let gyldne 3-4 min. Tag det af varmen, og smag til med salt, peber og balsamico.
-
4Skræl og riv rødbederne groft. Pluk timianbladene.
-
5Blend hasselnødder, stegte løg og champignon til en jævn masse. Rør sammen med æg, revet rødbede, timian, havregryn, salt og peber.
-
6Kom massen i et ovnfast fad og bag i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader, til den er fast og færdigbagt. Bagetiden afhænger af fadets størrelse.
-
7Skær portobello i mindre stykker. Opvarm en pande med lidt smør, og steg dem gyldne.
-
8Top den færdigbagte postej med svampe, ristede nødder og krydderurter, og server med rugbrød og smør.
Tip!
Vegetarpostejen kræver et godt rugbrød med bid i, som her er sikret af blandt andet de poppede durumkerner. Postejen er et godt alternativ til julens mange retter med kød.