Annoncørbetalt indhold fra Schulstad
Veggiepostej med rødbede, nødder og svampe
AFTENSMAD

Veggiepostej med rødbede, nødder og svampe

Prøv dette grønne alternativ til den sædvanlige bagte leverpostej med svampe og bacon. Vi blander både rødbede og svampe i postejen for at få mest mulig umami, og så kommer der et lag bløde, stegte portobellosvampe på toppen. Spis postejen på skiveskåret rugbrød.
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Ingredienser

100 g hasselnødder
3 fed hvidløg
2 stk løg
1 bakke champignoner ca. 250 g
1 spsk. olivenolie
3 spsk. balsamico
450 g rødbeder
4 kviste timian
1 dl. havregryn
4 stk æg
1 tsk. salt
3 stk portobello svampe
1 håndfuld krydderurter f.eks. persille, kørvel, brøndkarse

Tilbehør

- Det Gode Signaturbrød med Restaurant Gilleleje Havn
- smør

Sådan gør du

  1. 1
    Rist 75 g hasselnødder let gyldne på en tør pande. Hak resten groft og gem til topping.
  2. 2
    Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens champignon, og skær dem i grove skiver.
  3. 3
    Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg løg og champignon let gyldne 3-4 min. Tag det af varmen, og smag til med salt, peber og balsamico.
  4. 4
    Skræl og riv rødbederne groft. Pluk timianbladene.
  5. 5
    Blend hasselnødder, stegte løg og champignon til en jævn masse. Rør sammen med æg, revet rødbede, timian, havregryn, salt og peber.
  6. 6
    Kom massen i et ovnfast fad og bag i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader, til den er fast og færdigbagt. Bagetiden afhænger af fadets størrelse.
  7. 7
    Skær portobello i mindre stykker. Opvarm en pande med lidt smør, og steg dem gyldne.
  8. 8
    Top den færdigbagte postej med svampe, ristede nødder og krydderurter, og server med rugbrød og smør.

Tip!

Vegetarpostejen kræver et godt rugbrød med bid i, som her er sikret af blandt andet de poppede durumkerner. Postejen er et godt alternativ til julens mange retter med kød.