Timianstegt sild med grønt og hjemmerørt dressing
FROKOST

Timianstegt sild med grønt og hjemmerørt dressing

Salat med kød eller fisk gør det nemt at leve sundt. Vi fylder salatskålen med timianstegt sild og den helt rigtige dressing. 
  • 4 Personer

ingredienser

600 g sildefilete
2 spsk. friskhakket timian
1 stk. fed hvidløg
- salt og peber
1 spsk. olie
1 dl. fuldkornshvedemel
- olie
2 stk. pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. sød stærk sennep
3 spsk. olie, f. eks. vindruekerneolie
2 spsk. piske-fløde
- citron
- salt og peber
2 stk. gulerødder
- 10 cm agurk
4 håndfulde rucolasalat

Sådan gør du

  1. 1
    Klip finnerne af silden og kom dem i en bred skål.
  2. 2
    Drys timian over, riv hvidløg ned i skålen, kom salt, peber og olie heri.
  3. 3
    Vend silden rundt, så krydderierne fordeles.
  4. 4
    Vend fileterne i mel, og steg dem godt gyldne, først med skindsiden nedad i olie på en teflonpande.
  5. 5
    Pisk dressingen sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. 6
    Skær gulerødderne i tynde stave og agurken i skiver.
  7. 7
    Vend med rucola og server salaten med den gode dressing og silden.