Svensk honningbrød
- 1 Person
Ingredienser
180 g | rugmel |
120 g | fuldkornshvedemel |
1 dl. | hørfrø |
1 dl. | hasselnødder |
1 dl. | rosiner |
3 tsk. | bagepulver |
0.5 tsk. | salt |
5 dl. | A 38 |
0.75 dl. | honning |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Rør alle tørre ingredienser sammen i en skål.
-
3Tilføj A38 og honning, og rør sammen.
-
4Fyld i formen, og glat dejen ud.
-
5Bag brødet i cirka 50 minutter.
-
6Tag ud, og sæt formen på en rist.
-
7Brødet holder sig saftigt i mange dage. Smager også godt ristet!
Tip!
Det søde, svenske rugbrød smager himmelsk til gode oste. Her har vi serveret en moden gedeost, Tomme de Savoie og en kraftig blåskimmelost samt lidt bitter salat og figner til.