Svensk honningbrød
FROKOST

Svensk honningbrød

Det søde, svenske rugbrød smager himmelsk til gode oste. Vi serverede en moden gedeost, Tomme de Savoie og en kraftig blåskimmelost, samt lidt bitter salat og figner til.
  • 1 Person

Ingredienser

180 g rugmel
120 g fuldkornshvedemel
1 dl. hørfrø
1 dl. hasselnødder
1 dl. rosiner
3 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
5 dl. A38
0.75 dl. honning

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader. 
  2. 2
    Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Rør alle tørre ingredienser sammen i en skål. 
  3. 3
    Tilføj A38 og honning, og rør sammen. 
  4. 4
    Fyld i formen, og glat dejen ud. 
  5. 5
    Bag brødet i cirka 50 minutter. 
  6. 6
    Tag ud, og sæt formen på en rist. 
  7. 7
    Brødet holder sig saftigt i mange dage. Smager også godt ristet!

Tip!

Det søde, svenske rugbrød smager himmelsk til gode oste. Her har vi serveret en moden gedeost, Tomme de Savoie og en kraftig blåskimmelost samt lidt bitter salat og figner til.