Stegte rejer med aioli
- 4 Personer
Ingredienser
0.5 dl. | olivenolie |
3 stk. | fed hvidløg i tynde skiver |
500 g | reje med skal alm. og/eller vannamei |
1 bundt | bredbladet persille frisk, hakkede |
- | salt og sort peber lidt |
Hurtig aioli
2 dl. | god mayonnaise evt. hjemmelavet |
- | friskpresset hvidløg, efter smag |
- | citronsaft evt. lidt urtesalt |
skive | skiver ristet brød /grillet |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en wok eller dyb pande over middel/høj varme. Tilsæt hvidløg og lad dem stege ½ min., inden du tilsætter rejerne.
-
2Lad rejerne stege, til de er røde og gennem-varme. Tilsæt persille og steg yderligere 1 min.
-
3Aioli: Smag imens mayonnaisen til med hvidløg, citron og urte-salt.
-
4Server rejerne varme sammen med aioli og ristet brød. Det sviner lidt at pille rejer, så husk rigeligt med køkkenrulle på bordet. Til gengæld er det særdeles hyggeligt.