Stegte rejer med aioli
FROKOST

Stegte rejer med aioli

Sæt køkkenrullen på middagsbordet, når alle skal i gang med at pille disse lækre rejer.  
  • 4 Personer

Ingredienser

0.5 dl. olivenolie
3 stk. fed hvidløg i tynde skiver
500 g reje med skal alm. og/eller vannamei
1 bundt bredbladet persille frisk, hakkede
- salt og sort peber lidt

Hurtig aioli

2 dl. god mayonnaise evt. hjemmelavet
- friskpresset hvidløg, efter smag
- citronsaft evt. lidt urtesalt
skive skiver ristet brød /grillet

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en wok eller dyb pande over middel/høj varme. Tilsæt hvidløg og lad dem stege ½ min., inden du tilsætter rejerne.
  2. 2
    Lad rejerne stege, til de er røde og gennem-varme. Tilsæt persille og steg yderligere 1 min. 
  3. 3
    Aioli: Smag imens mayonnaisen til med hvidløg, citron og urte-salt.
  4. 4
    Server rejerne varme sammen med aioli og ristet brød. Det sviner lidt at pille rejer, så husk rigeligt med køkkenrulle på bordet. Til gengæld er det særdeles hyggeligt.