Spicy syltet kinakål – hurtig kimchi
SNACKS OG TILBEHøR

Spicy syltet kinakål – hurtig kimchi

Kinakålen er en fast bestanddel i det asiatiske køkken. Prøv selv kræfter med denne kimchi, der egner sig rigtig godt som tilbehør til fx grillet kød, i ris- og wokretter eller i forårsruller.
  • 2 Personer

Ingredienser

0.5 stk. kinakål den nederste hvide del
2 stk forårsløg
2 stk gulerødder
2 cm ingefær frisk
1 nip salt
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. sød chilisauce
2 tsk. sukker
2 tsk. stærk chilisauce f.eks. sambal oelek

Sådan gør du

  1. 1
    Snit kålen i 0,5 cm tykke strimler, hak forårsløgene og riv gulerødderne og ingefær, gerne på et madolinjern, som kan skære det i tynde strimler. Vend det sammen med et nip salt og lad det trække 10 min.
  2. 2
    Bland imens resten af ingredienserne i en lille skål, og rør, til sukkeret er opløst.
  3. 3
    Vend marinaden i grøntsagerne og lad det hele trække i 30 min. ved stuetemperatur. Smag evt. til med ekstra chili, salt, syre eller sukker. Hæld det i et pænt glas og stil det på køl indtil servering.
  4. 4
    Brug den syltede kål som tilbehør til f.eks. asiatisk mad (forårsruller, wok og risretter), rice bowls eller grillet kød.