Spicy syltet kinakål – hurtig kimchi
- 2 Personer
Ingredienser
0.5 stk. | kinakål den nederste hvide del |
2 stk. | forårsløg |
2 stk. | gulerødder |
2 cm | ingefær frisk |
1 nip | salt |
2 spsk. | æbleeddike |
2 spsk. | sød chilisauce |
2 tsk. | sukker |
2 tsk. | stærk chilisauce f.eks. sambal oelek |
Sådan gør du
-
1Snit kålen i 0,5 cm tykke strimler, hak forårsløgene og riv gulerødderne og ingefær, gerne på et madolinjern, som kan skære det i tynde strimler. Vend det sammen med et nip salt og lad det trække 10 min.
-
2Bland imens resten af ingredienserne i en lille skål, og rør, til sukkeret er opløst.
-
3Vend marinaden i grøntsagerne og lad det hele trække i 30 min. ved stuetemperatur. Smag evt. til med ekstra chili, salt, syre eller sukker. Hæld det i et pænt glas og stil det på køl indtil servering.
-
4Brug den syltede kål som tilbehør til f.eks. asiatisk mad (forårsruller, wok og risretter), rice bowls eller grillet kød.