Spicy syltet kinakål – hurtig kimchi

Kinakålen er en fast bestanddel i det asiatiske køkken. Prøv selv kræfter med denne kimchi, der egner sig rigtig godt som tilbehør til fx grillet kød, i ris- og wokretter eller i forårsruller.
Spicy syltet kinakål – hurtig kimchi
  • 2 Personer

Ingredienser

0.5 stk. kinakål den nederste hvide del
2 stk forårsløg
2 stk gulerødder
2 cm ingefær frisk
1 nip salt
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. sød chilisauce
2 tsk. sukker
2 tsk. stærk chilisauce f.eks. sambal oelek

Sådan gør du

  1. 1.Snit kålen i 0,5 cm tykke strimler, hak forårsløgene og riv gulerødderne og ingefær, gerne på et madolinjern, som kan skære det i tynde strimler. Vend det sammen med et nip salt og lad det trække 10 min.
  2. 2.Bland imens resten af ingredienserne i en lille skål, og rør, til sukkeret er opløst.
  3. 3.Vend marinaden i grøntsagerne og lad det hele trække i 30 min. ved stuetemperatur. Smag evt. til med ekstra chili, salt, syre eller sukker. Hæld det i et pænt glas og stil det på køl indtil servering.
  4. 4.Brug den syltede kål som tilbehør til f.eks. asiatisk mad (forårsruller, wok og risretter), rice bowls eller grillet kød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør