Spicy asiatisk salat med kål, rodfrugter, grøn mango, urter og sesamristede rejer
- 4 Personer
Ingredienser
16 stk | tigerrejer uden skal |
1 stk. | æg sammenpisket |
100 g | sesamfrø |
4 spsk. | neutral olie evt. vindruekerneolie |
0.5 tsk. | salt |
4 stk | træspyd |
Sauce
1 stk. | lime, saft |
3 spsk. | fiskesauce |
2 spsk. | riseddike |
1.5 spsk. | sukker |
1 spsk. | friskrevet ingefær |
0.5 stk. | frisk (rød) chili |
Salat
4 stk | gulerødder mellemstore |
1 stk. | knoldselleri |
0.5 stk. | hvidkålshoved |
1 stk. | mango umoden |
1 stk. | rødløg |
1 håndfuld | mynte grofthakket |
1 håndfuld | frisk koriander |
Sådan gør du
-
1Bland ingredienserne til saucen og lad den stå og trække smag.
-
2Skær gulerødder og knoldselleri i meget tynde stænger eller brug et juliennejern. Snit hvidkål fint. Skræl mango og skær i strimler, skær løg i tynde både. Vend alle grøntsagerne sammen med urterne.
-
3Vend rejerne i æg og derefter sesamfrø med lidt salt. Steg dem sprøde i olien på en varm pande. Sæt på spyd, eller lad dem være, som de er.
-
4Vend salaten med saucen og servér med det samme med de stegte rejer.