Skyrskum med honningristet rugbrød og solbærvendte æbler
DESSERT

Skyrskum med honningristet rugbrød og solbærvendte æbler

Morgenmadsfavoritten skyr bliver her vendt med flødeskum, så den bliver luftig og lækker. Server den i glas med sød topping til at balancere syren. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. honning
15 g smør
3 skiver groft rugbrød, gerne med solsikke eller græskarkerner
2 dl. skyr (alternativt fromage frais)
1.5 dl. piske-fløde
2 stk. æbler
3 spsk. god solbærmarmelade
- Hasselnødder til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt honning og smør på en pande over middel varme.
  2. 2
    Smuldr rugbrød til små krummer og kom det på panden. Rist indtil rugbrødet er helt tørt og gyldent, ca. 7 min.
  3. 3
    Tag rugbrødet af panden og lad det køle af. evt. i køleskab, hvis det skal gå rigtig stærkt.
  4. 4
    Rør skyren igennem med en ske, så den er lind og uden klumper.
  5. 5
    Pisk fløden til blødt skum og vend det forsigtigt i skyren. Sæt cremen på køl indtil servering.
  6. 6
    Skær æblerne i meget små tern og vend dem sammen med solbærmarmeladen.
  7. 7
    Ved servering: Læg skiftevis ristet rugbrød, solbæræbler og skyrcreme i 4 dessertglas.
  8. 8
    Pynt med lidt hakkede hasselnødder eller lidt friske æbletern.