Roulade med abrikos og marcipan
- 6 Personer
Ingredienser
3 stk. | æg |
90 g | sukker |
45 g | mel |
0.5 tsk. | bagepulver |
45 g | kartoffelmel |
Smørcreme
150 g | smør |
250 g | flormelis |
2 spsk. | vand |
1 tsk. | vaniljesukker |
1 håndfuld | tørrede eller friske abrikoser, fint hakket |
- | overtræksmarcipan |
Sådan gør du
-
1Pisk æg og sukker, til det bliver mange gange større og danner små toppe.
-
2Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og vend det hele sammen.
-
3Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir på, så den har en form som et A3-papir.
-
4Bages ved 180 grader i 7-10 minutter, til den er lys gylden.
-
5Køl af.
-
6Pisk alle ingredienserne til smørcremen undtagen abrikoserne til en hvid blød creme.
-
7Bland de hakkede abrikoser i.
-
8Vend bunden og træk forsigtigt bagepapiret af, smør cremen ud, men gem en lille smule af cremen til at »klistre« marcipanen på.
-
9Rul marcipanen ud, så den passer I størrelsen, smør det sidste creme oven på den færdigrullede roulade og rul den så ind i marcipanen.
-
10Pynt evt. med lidt smeltet chokolade.