Roulade med abrikos og marcipan

Lærke Duus fra tv-børneprogrammet Rosa fra Rouladegade forvandler den klassiske købekage, rouladen, til lækkert hjemmebag.
Roulade med abrikos og marcipan
  • 6 Personer

Ingredienser

3 stk æg
90 g sukker
45 g mel
0.5 tsk. bagepulver
45 g kartoffelmel

Smørcreme

150 g smør
250 g flormelis
2 spsk. vand
1 tsk. vaniljesukker
1 håndfuld tørrede eller friske abrikoser, fint hakket
- overtræksmarcipan

Sådan gør du

  1. 1.Pisk æg og sukker, til det bliver mange gange større og danner små toppe.
  2. 2.Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og vend det hele sammen.
  3. 3.Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir på, så den har en form som et A3-papir.
  4. 4.Bages ved 180 grader i 7-10 minutter, til den er lys gylden.
  5. 5.Køl af.
  6. 6.Pisk alle ingredienserne til smørcremen undtagen abrikoserne til en hvid blød creme.
  7. 7.Bland de hakkede abrikoser i.
  8. 8.Vend bunden og træk forsigtigt bagepapiret af, smør cremen ud, men gem en lille smule af cremen til at »klistre« marcipanen på.
  9. 9.Rul marcipanen ud, så den passer I størrelsen, smør det sidste creme oven på den færdigrullede roulade og rul den så ind i marcipanen.
  10. 10.Pynt evt. med lidt smeltet chokolade.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #børnevenligt