Roulade med abrikos og marcipan
DESSERT

Roulade med abrikos og marcipan

Lærke Duus fra tv-børneprogrammet Rosa fra Rouladegade forvandler den klassiske købekage, rouladen, til lækkert hjemmebag.
  • 6 Personer

Ingredienser

3 stk. æg
90 g sukker
45 g mel
0.5 tsk. bagepulver
45 g kartoffelmel

Smørcreme

150 g smør
250 g flormelis
2 spsk. vand
1 tsk. vaniljesukker
1 håndfuld tørrede eller friske abrikoser, fint hakket
- overtræksmarcipan

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk æg og sukker, til det bliver mange gange større og danner små toppe.
  2. 2
    Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og vend det hele sammen.
  3. 3
    Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir på, så den har en form som et A3-papir.
  4. 4
    Bages ved 180 grader i 7-10 minutter, til den er lys gylden.
  5. 5
    Køl af.
  6. 6
    Pisk alle ingredienserne til smørcremen undtagen abrikoserne til en hvid blød creme.
  7. 7
    Bland de hakkede abrikoser i.
  8. 8
    Vend bunden og træk forsigtigt bagepapiret af, smør cremen ud, men gem en lille smule af cremen til at »klistre« marcipanen på.
  9. 9
    Rul marcipanen ud, så den passer I størrelsen, smør det sidste creme oven på den færdigrullede roulade og rul den så ind i marcipanen.
  10. 10
    Pynt evt. med lidt smeltet chokolade.