Panna cotta med kærnemælk, bær og rugbrødsknas
DESSERT

Panna cotta med kærnemælk, bær og rugbrødsknas

Denne skønne og meget kendte, italienske dessert laves vanligvis med piskefløde. Her har vi erstattet lidt af fløden med kærnemælk, som giver panna cotta'en en fin og frisk smag.
  • 4 Personer

Panna cotta

2.5 dl. piske-fløde
50 g rørsukker
1 fed vaniljestang kornene
3 blade husblas
2.5 dl. Kærnemælk
200 g bær blåbær, jordbær eller hindbær

Rugbrødsknas

100 g revet fuldkornsrugbrød
35 g mandler snittede
2 spsk. muscovadosukker

Sådan gør du

  1. 1
    Kom fløde, rørsukker og vanilje i en gryde, varm til kogepunktet, og lad det simre under omrøring i 5 minutter.
  2. 2
    Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Knug den af, og opløs den i den varme flødeblanding.
  3. 3
    Pisk, til husblassen er opløst, sigt blandingen, rør kærnemælk i, og fordel i 4 forme, der sættes koldt i mindst 4-5 timer.
  4. 4
    Lav i mellemtiden rugbrødsknas.
  5. 5
    Rist rugbrødet under omrøring i en tør pande, til væden fra brødet er fordampet, og det begynder at blive sprødt.
  6. 6
    Tilsæt mandlerne, og rist videre, til rugbrødskrummer og mandler er sprøde.
  7. 7
    Flyt panden fra varmen, rør sukkeret i, og lad det smelte.
  8. 8
    Afkøl knaset – det kan laves i forvejen.
  9. 9
    Før servering, vend panna cottaen ud af formene, og server med bær og rugbrødsknas.