Lagkage med timianparfumeret, hvid chokoladeganache
- 10 Personer
Ganache
6 stilke | timian |
3.5 dl. | piskefløde |
340 g | hvid chokolade |
Bunde
lidt | smør til formen |
lidt | sukker til formen |
6 stk. | æg |
3 dl. | sukker |
1.5 dl. | hvedemel |
1.5 dl. | kartoffelmel |
1.5 tsk. | bagepulver |
Fyld
340 g | hindbærsyltetøj |
0.5 stk. | revet skal af økologisk citron |
2 spsk. | citronsaft |
Dekoration
- | hindbær |
- | timian |
Sådan gør du
-
1Vask stilkene godt, og kom dem i en gryde sammen med fløden. Kog op, og lad simre i et par minutter. Sluk, og lad stå og trække i 20 minutter.
-
2Fisk stilkene op, og varm fløden op igen.
-
3Kom knækket chokolade i en skål. Hæld den varme fløde herpå, og lad stå. Rør sammen, når chokoladen er smeltet. Stil i køleskabet natten over eller i minimum 4 timer.
-
4Dette bliver en ganske høj lagkage lavet af 4 bunde. Derfor deler vi dejen op og bager den i to forme med en diameter på ca. 22 centimeter.
-
5Sæt ovnen på 175 grader.
-
6Smør de to forme med smør, og drys med sukker. Pisk æg og sukker skummende.
-
7Bland mel, kartoffelmel og bagepulver, og sigt ned i dejen. Vend i dejen, og rør sammen. Fordel dejen i de to forme, og bag i cirka 25 minutter. Tag ud, og afkøl helt.
-
8Pisk ganachen, indtil konsistensen er smørbar (ligesom cream cheese).
-
9Del hver bund i to dele.
-
10Rør syltetøj med citronskal og -saft, og læg lagkagen sammen.
-
11Smør ganachen på kagen, og dekorer med hindbær og timian.
Tip!
Saml bunde med syltetøj dagen før, og pak i film. Så får du en mere saftig lagkage.