Lagkage med timianparfumeret, hvid chokoladeganache

Denne lagkage kræver lidt forberedelse, men så kan du også ønske tillykke med en smuk, høj kage, hvor fløden smager af timian.
Lagkage med timianparfumeret, hvid chokoladeganache
  • 10 Personer

Ganache

6 stilke timian
3.5 dl. piskefløde
340 g hvid chokolade

Bunde

lidt smør til formen
lidt sukker til formen
6 stk æg
3 dl. sukker
1.5 dl. hvedemel
1.5 dl. kartoffelmel
1.5 tsk. bagepulver

Fyld

340 g hindbærsyltetøj
0.5 stk. revet skal af økologisk citron
2 spsk. citronsaft

Dekoration

- hindbær
- timian

Sådan gør du

  1. 1.Vask stilkene godt, og kom dem i en gryde sammen med fløden. Kog op, og lad simre i et par minutter. Sluk, og lad stå og trække i 20 minutter.
  2. 2.Fisk stilkene op, og varm fløden op igen.
  3. 3.Kom knækket chokolade i en skål. Hæld den varme fløde herpå, og lad stå. Rør sammen, når chokoladen er smeltet. Stil i køleskabet natten over eller i minimum 4 timer.
  4. 4.Dette bliver en ganske høj lagkage lavet af 4 bunde. Derfor deler vi dejen op og bager den i to forme med en diameter på ca. 22 centimeter.
  5. 5.Sæt ovnen på 175 grader.
  6. 6.Smør de to forme med smør, og drys med sukker. Pisk æg og sukker skummende.
  7. 7.Bland mel, kartoffelmel og bagepulver, og sigt ned i dejen. Vend i dejen, og rør sammen. Fordel dejen i de to forme, og bag i cirka 25 minutter. Tag ud, og afkøl helt.
  8. 8.Pisk ganachen, indtil konsistensen er smørbar (ligesom cream cheese).
  9. 9.Del hver bund i to dele.
  10. 10.Rør syltetøj med citronskal og -saft, og læg lagkagen sammen.
  11. 11.Smør ganachen på kagen, og dekorer med hindbær og timian.

Tip!

Saml bunde med syltetøj dagen før, og pak i film. Så får du en mere saftig lagkage.

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #bagværk og #dessert