Krydret linsesuppe
Sund og nem linsesuppe med mange grøntsager og krydderier.

- 4 Personer
Ingredienser
2 dl. | rød linse |
1 l. | vand |
3 stk | gulerødder |
3 stk | porrer |
2 stk | økologiske bouillonterninger |
4 spsk. | olie |
1 tsk. | kardemomme |
1 tsk. | spidskommen |
1 tsk. | ingefær |
- | salt og peber |
Sådan gør du
- 1.Skyl linserne.
- 2.Linser og vand koges op i en gryde.
- 3.Skum vil danne sig på overfladen efter et stykke tid. Fjern det med en hulske.
- 4.Rens porrerne. Skær gulerødder og porrer i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med bouillonterninger.
- 5.Krydderierne svitses på en tør pande.
- 6.Krydderierne får den bedste smag, når de svitses, før de blandes i suppen.
- 7.Hæld krydderierne og al olien i suppen og lad suppen simre ca. 15 minutter, til linser og grøntsager er møre.
- 8.Når linserne og grøntsagerne er kogt møre, skal suppen blendes, så den bliver cremet.
- 9.Smages til med salt og peber
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #vegetar