Krydret linsesuppe

Sund og nem linsesuppe med mange grøntsager og krydderier.
Krydret linsesuppe
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. rød linse
1 l. vand
3 stk gulerødder
3 stk porrer
2 stk økologiske bouillonterninger
4 spsk. olie
1 tsk. kardemomme
1 tsk. spidskommen
1 tsk. ingefær
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Skyl linserne.
  2. 2.Linser og vand koges op i en gryde.
  3. 3.Skum vil danne sig på overfladen efter et stykke tid. Fjern det med en hulske.
  4. 4.Rens porrerne. Skær gulerødder og porrer i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med bouillonterninger.
  5. 5.Krydderierne svitses på en tør pande.
  6. 6.Krydderierne får den bedste smag, når de svitses, før de blandes i suppen.
  7. 7.Hæld krydderierne og al olien i suppen og lad suppen simre ca. 15 minutter, til linser og grøntsager er møre.
  8. 8.Når linserne og grøntsagerne er kogt møre, skal suppen blendes, så den bliver cremet.
  9. 9.Smages til med salt og peber
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #vegetar