Krydret linsesuppe
AFTENSMAD

Krydret linsesuppe

Sund og nem linsesuppe med mange grøntsager og krydderier.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. rød linse
1 l. vand
3 stk. gulerødder
3 stk. porrer
2 stk. økologiske bouillonterninger
4 spsk. olie
1 tsk. kardemomme
1 tsk. spidskommen
1 tsk. ingefær
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl linserne.
  2. 2
    Linser og vand koges op i en gryde.
  3. 3
    Skum vil danne sig på overfladen efter et stykke tid. Fjern det med en hulske.
  4. 4
    Rens porrerne. Skær gulerødder og porrer i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med bouillonterninger.
  5. 5
    Krydderierne svitses på en tør pande.
  6. 6
    Krydderierne får den bedste smag, når de svitses, før de blandes i suppen.
  7. 7
    Hæld krydderierne og al olien i suppen og lad suppen simre ca. 15 minutter, til linser og grøntsager er møre.
  8. 8
    Når linserne og grøntsagerne er kogt møre, skal suppen blendes, så den bliver cremet.
  9. 9
    Smages til med salt og peber