Krydret linsesuppe
- 4 Personer
Ingredienser
2 dl. | rød linse |
1 l. | vand |
3 stk. | gulerødder |
3 stk. | porrer |
2 stk. | økologiske bouillonterninger |
4 spsk. | olie |
1 tsk. | kardemomme |
1 tsk. | spidskommen |
1 tsk. | ingefær |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Skyl linserne.
-
2Linser og vand koges op i en gryde.
-
3Skum vil danne sig på overfladen efter et stykke tid. Fjern det med en hulske.
-
4Rens porrerne. Skær gulerødder og porrer i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med bouillonterninger.
-
5Krydderierne svitses på en tør pande.
-
6Krydderierne får den bedste smag, når de svitses, før de blandes i suppen.
-
7Hæld krydderierne og al olien i suppen og lad suppen simre ca. 15 minutter, til linser og grøntsager er møre.
-
8Når linserne og grøntsagerne er kogt møre, skal suppen blendes, så den bliver cremet.
-
9Smages til med salt og peber