Kakaomacarons med karamelfyld
- 6 Personer
Ingredienser
150 g | flormelis |
20 g | kakaopulver |
110 g | mandelmel |
100 g | æggehvide (svarende til ca. 3 store eller 4 små) |
40 g | sukker |
1 tsk. | salt |
200 g | g dulce de leche (karamelcreme på glas) |
Sådan gør du
-
1Sigt flormelis, kakao og mandelmel sammen i en skål (er der mere end 1 spsk. tilbage i sigten, må du tilføje lidt ekstra mandelmel, så mængden passer).
-
2Kom æggehvide, sukker og salt i en ren og tør skål. Pisk, indtil æggehviderne danner næsten stift skum med bløde toppe (pisker du det for længe og for stift, dannes der ikke de karakteristiske ”fødder”).
-
3Sigt mandelmelblandingen i æggehviderne, og vend forsigtigt 40-50 gange, til melblandingen er blandet med æggehviderne, og blandingen er blød (den skal ikke flyde ud, men være blød nok til at få en ensartet overflade, når dejen sættes på bagepapir).
-
4Hæld dejen i en sprøjtepose med glat tyl. Tegn 40-50 små cirkler med diameter på ca. 4-5 cm på bagsiden af et stykke bagepapir, brug evt. et lille glas eller en udstikker til at måle efter. Vend bagepapiret om, og læg det på en bageplade.
-
5Sprøjt dejen ud i små flade toppe, så det passer med størrelsen på cirklerne. Bank bagepladen et par gange i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder.
-
6Lad dejtoppene tørre på ved stuetemperatur i 1-2 timer, til de har sat sig på overfladen.
-
7Tænd ovnen på 165/150C varmluft.
-
8Bag macaronsene i 12 min., til de er faste og slipper bagepapiret (ellers skru ovnen ned til 100C og lad dem gerne tørre 5-10 min.).
-
9Lad macaronsene køle helt af, inden de lægges sammen, 2 og 2, med dulce leche.
-
10Vent et par timer med at servere macarons, så de kan trække lidt af fugtigheden fra fyldet, så de er let sprøde udenpå og bløde indeni.
Tip!
Brug en god hindbær- eller solbærmarmelade som fyld, det er lidt mere frisk og mindre sødt.