Kakaomacarons med karamelfyld

Sprøde og bløde macarons med god og kraftig smag af kakao og blødt fyld af karamelcreme.
Kakaomacarons med karamelfyld
  • 6 Personer

Ingredienser

150 g flormelis
20 g kakaopulver
110 g mandelmel
100 g æggehvide (svarende til ca. 3 store eller 4 små)
40 g sukker
1 tsk. salt
200 g g dulce de leche (karamelcreme på glas)

Sådan gør du

  1. 1.Sigt flormelis, kakao og mandelmel sammen i en skål (er der mere end 1 spsk. tilbage i sigten, må du tilføje lidt ekstra mandelmel, så mængden passer).
  2. 2.Kom æggehvide, sukker og salt i en ren og tør skål. Pisk, indtil æggehviderne danner næsten stift skum med bløde toppe (pisker du det for længe og for stift, dannes der ikke de karakteristiske ”fødder”).
  3. 3.Sigt mandelmelblandingen i æggehviderne, og vend forsigtigt 40-50 gange, til melblandingen er blandet med æggehviderne, og blandingen er blød (den skal ikke flyde ud, men være blød nok til at få en ensartet overflade, når dejen sættes på bagepapir).
  4. 4.Hæld dejen i en sprøjtepose med glat tyl. Tegn 40-50 små cirkler med diameter på ca. 4-5 cm på bagsiden af et stykke bagepapir, brug evt. et lille glas eller en udstikker til at måle efter. Vend bagepapiret om, og læg det på en bageplade.
  5. 5.Sprøjt dejen ud i små flade toppe, så det passer med størrelsen på cirklerne. Bank bagepladen et par gange i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder.
  6. 6.Lad dejtoppene tørre på ved stuetemperatur i 1-2 timer, til de har sat sig på overfladen.
  7. 7.Tænd ovnen på 165/150C varmluft.
  8. 8.Bag macaronsene i 12 min., til de er faste og slipper bagepapiret (ellers skru ovnen ned til 100C og lad dem gerne tørre 5-10 min.).
  9. 9.Lad macaronsene køle helt af, inden de lægges sammen, 2 og 2, med dulce leche.
  10. 10.Vent et par timer med at servere macarons, så de kan trække lidt af fugtigheden fra fyldet, så de er let sprøde udenpå og bløde indeni.

Tip!

Brug en god hindbær- eller solbærmarmelade som fyld, det er lidt mere frisk og mindre sødt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert og #få ingredienser