Indbagt mørbrad

Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den sprøde dej er stadig perfekt til at suge sovs til sig.
Indbagt mørbrad
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. svinemørbrad
10 g margarine
1 tsk. salt
250 g champignon
250 g hakket svinekød
250 g hakket persille
1 stk. æg
1 tsk. salt
1 tsk. merian
- Groftkværnet peber
3 stk plader frossen butterdej

Tilbehør

- grøn salat

Sådan gør du

  1. 1.Mørbraden brunes ved god varme i margarinen, drysses med salt og tages af panden.
  2. 2.Champignon hakkes groft og brunes på panden 2-3 min. uden fedtstof.
  3. 3.Det hakkede kød røres med champignon, persille, æg, salt, peber og merian.
  4. 4.Butterdejen optøs.
  5. 5.Butterdejspladerne pensles med vand og lægges oven på hinanden.
  6. 6.Rulles ud i et rektangel så stort, at mørbrad og fars kan pakkes ind.
  7. 7.Farsen lægges i ret tyndt lag på langs ad butterdejen.
  8. 8.Mørbraden lægges på farsen, og dejen pakkes om.
  9. 9.Sammenføjningerne pensles med æg for at holde sammen.
  10. 10.Mørbradpakken” løftes over på bagepladen, eventuelt på bagepapir og pensles med æg.
  11. 11.Stilles i ovnen ved 200 grader cirka 20 min.

Tip!

Der må ikke være huller i dejen, for så siver kødsaften ud. Mørbraden kan brunes i forvejen, og farsen stå parat, så mørbraden kun skal pakkes ind, inden den skal i ovnen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #buffet