Grillet polenta med grøntsager og mozzarella
AFTENSMAD

Grillet polenta med grøntsager og mozzarella

Polenta, som er baseret på majs, spises især i den nordlige del af Italien. I denne ret skal polentaen en tur i ovnen og grilles, så du får lækre faste stykker, der serveres med grillede grøntsager og mozzarella.
  • 3 Personer

Ingredienser

5 dl. vand
100 g polenta
1 kvist rosmarin
lidt basilikumsalt
1 stk. aubergine
1 stk. rød peberfrugt
2 stk. squash
lidt olivenolie
lidt salt og sort peber
3 spsk. pesto
2 stk. mozzarella
1 håndfuld bredbladet persille
100 g sorte oliven

Sådan gør du

  1. 1
    Pluk og hak rosmarinen fint.
  2. 2
    Bring 5 dl vand til kogepunktet. Tilsæt polenta og rør det godt. Kog nogle minutter. Tag det til side og rør polentamassen med finthakket rosmarin, salt, peber og lidt olivenolie. Kom det på bagepapir og smør det ud i 1 centimeters tykkelse. Lad det afkøle.
  3. 3
    Skær polentaen i grove stykker. Pensel med lidt olivenolie og gril den på en grillpande eller almindelig grill i 2-3 min. på hver side
  4. 4
    Skær auberginen i skiver og peberfrugten og squashen i grove stykker. Pensel med olivenolie og gril dem 2-3 min. på hver side.
  5. 5
    Skær eller bryd mozzarellaen i mindre stykker.
  6. 6
    Anret polenta og grillet grønt på et fad og top med små teskefulde pesto, mozzarellastykker, persille og sorte oliven.