Ferskencarpaccio med vaniljeolie og mandler
DESSERT

Ferskencarpaccio med vaniljeolie og mandler

Let og lækker dessert, som fint afrunder middagen, uden at man bliver for tung og træt. Vaniljeolien kan også hældes over fx blommer eller mango, hvis du ønsker at benytte en anden frugt.  
  • 4 Personer

Ingredienser

10 stk flade ferskener eller 6 almindelige
stk. vaniljestang
2 tsk. sukker
2 spsk. nøddeolie eller neutral olie
1 stk. citron
4 spsk. hakkede mandler

Sådan gør du

  1. 1
    Skær ferskener i bladtynde skiver og fordel dem på fire tallerkener.
  2. 2
    Skrab vaniljekornene ud i en dyb tallerken og knus kornene sammen med sukkeret.
  3. 3
    Så fordeles vaniljen, som ellers er svær at røre ud i olien.
  4. 4
    Bland vanilje og sukker med olie og smag til med lidt citronsaft.
  5. 5
    Dryp olien over ferskenerne. Drys mandler over det hele og server straks.