Citronkringle med marcipanremonce
BAGVæRK

Citronkringle med marcipanremonce

Mums, så er der altså mormorbagværk på programmet med denne citronkringle med marcipanremonce. Kringlen er perfekt på kaffebordet, og marcipanremoncen giver lige det ekstra pift. Bag og spis den samme dag, så den ikke bliver tør og kedelig. Og fordi du bare gerne vil spise den hele, når du er gået i gang.
  • 8 Personer
  • 90 Minutes

Kringledej

1 dl. mælk
1 stk. æg str. M/L
1.5 spsk. sukker
0.75 tsk. fint salt
0.5 tsk. stødt kardemomme
12 g gær

250 g hvedemel
75 g koldt smør i tern

Marcipanremonce

50 g blødt smør
50 g sukker
100 g marcipan groftrevet
1 stk. citronskal, revet (fra 1 citron)
- æg til pensling
- perlesukker og mandelflager, til drys

Citronglasur

4 spsk. flormelis
0.5 stk. Saften af en citron

Sådan gør du

  1. 1
    Rør mælk, æg, sukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Smuldr gæren i, og rør, til det er opløst. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt så dejen i ca. 5 min. i hænderne eller på røremaskine. Kom løbende smørtern i, så de æltes ind i dejen. Der skal være små synlige smørklumper i dejen.
  2. 2
    Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time, eller til den er hævet til lidt under dobbelt størrelse.
  3. 3
    Lav imens remoncen: Rør alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål til en ensartet, blød masse. Lad den stå ved stuetemperatur, indtil dejen er færdighævet.
  4. 4
    Tænd ovnen på 200/185 C varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangulær form i en tykkelse på 4-5 mm.
  5. 5
    Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Marker den midterste tredjedel og skær 8-10 strimler i hver af de to sidestykker, husk at skære samme antal på hver side. Fordel marcipanremoncen på midterstykket i et jævnt lag.
  6. 6
    Fjern den øverste, første dejstrimmel, øverst og nederst og fold topstykket ind over fyldet, så stangen »lukkes«, og fyldet ikke kan flyde ud. Læg herefter skiftevis en strimmel dej fra hver side ind over fyldet, så dejen »flettes« til et flot mønster.
  7. 7
    Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandler og perlesukker. Bag kringlen i ca. 25 min., til den er gylden og sprød. Lad den køle af på en rist.
  8. 8
    Glasur: Kom flormelis i en skål, og tilsæt citronsaften lidt ad gangen til en tyktflydende glasur. Fordel den i dryp over kringlen. Kringlen er bedst samme dag, som den er bagt.

Tip!

Hvis du vil have endnu mere citrussmag i kringlen, så skær 1/3 af remoncen og fordel et par skefulde appelsinmarmelade eller lemoncurd på toppen af remoncen, inden du fletter dejen.