Cæsarsalat med ristet grønt og kærne- mælksdressing
AFTENSMAD

Cæsarsalat med ristet grønt og kærne- mælksdressing

Daggammelt brød kan få nyt liv i denne lækre fortolkning af cæsarsalat. Server den som den er eller med en helstegt kylling.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. broccoli
1 stk. savoykål
1 stk. Radicchiosalat
2 skiver daggammelt brød
- ost tør
1 håndfuld krydderurter
lidt olie
- citron
lidt salt og sort peber

Kærnemælksdressing

3 stk. ansjosfileter
1 fed hvidløg
2 stk. æggeblommer (pasteuriserede)
0.5 tsk. dijonsennep
4 dråber tabasco
2.5 dl. olie
5 spsk. revet ost tør
1 dl. Kærnemælk
- citron
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl stokken og del broccolien i 4 på langs. Fjern de yderste blade på savoykålen og del i 6-8 stk. Fjern de yderste blade på radicchioen og del i 4-6 stk. Vend grøntsagerne med lidt olie, salt og peber.
  2. 2
    Rist broccoli og savoykål i 250 grader varm ovn i 10-15 min. Radicchioen ristes med i 8-10 min.
  3. 3
    Pluk/hak krydderurterne.
  4. 4
    Skær brødet i små tern og rist i ovn eller på pande med olivenolie og lidt salt, til de er sprøde.
  5. 5
    Kærnemælksdressing: Mos ansjosfileterne og hvidløget i en skål.
  6. 6
    Tilsæt æggeblommer, dijonsennep og tabasco. Under piskning tilsættes olivenolien lidt ad gangen. Hvis dressingen begynder at skille, kan den reddes med lidt iskoldt vand. Vend osten i.
  7. 7
    Anret grøntsager med dressing, urter, brødkrummer og krydderurter på toppen. Serveres som den er eller med en helstegt kylling.