Bradepandebrød med chili og oliven
Et stort brød til suppen, gryderetten eller noget helt tredje. Chili og oliven giver brødet ekstra smag.

- 4 Personer
Ingredienser
2.5 dl. | kogt vand |
2.5 dl. | mælk |
dl. | olie |
50 g | gær |
2 tsk. | salt |
2 stk | knuste tørrede piri piri chili eller 2 tsk. anden tørret chili |
2 dl. | grahamsmel |
2 dl. | havregryn |
- | ca. 10 dl hvedemel |
dl. | olie til plade og hænder |
2 dl. | udstenede oliven |
- | Evt. 10 små chili til pynt |
2 tsk. | timian |
Sådan gør du
- 1.Til et stort brød.
- 2.Kom det varme vand og mælk i en skål.
- 3.Når blandingen er lun max 37 grader, rør olie og gær ud heri.
- 4.Tilsæt de øvrige ingredienser, lidt efter lidt.
- 5.Rør dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 30 minutter.
- 6.Fordel med hænderne ½ dl olie på en bageplade.
- 7.Tryk dejen fladt ud på panden med olierede hænder.
- 8.Pres oliven og chili let ned i dejen, og drys med timian.
- 9.Lad brødet hæve i 30 min.
- 10.Sæt ovnen på 225 grader.
- 11.Bag brødet i ca. 20 minutter.
- 12.Afkøl og skær ud.