Bradepandebrød med chili og oliven

Et stort brød til suppen, gryderetten eller noget helt tredje. Chili og oliven giver brødet ekstra smag.
Bradepandebrød med chili og oliven
  • 4 Personer

Ingredienser

2.5 dl. kogt vand
2.5 dl. mælk
dl. olie
50 g gær
2 tsk. salt
2 stk knuste tørrede piri piri chili eller 2 tsk. anden tørret chili
2 dl. grahamsmel
2 dl. havregryn
- ca. 10 dl hvedemel
dl. olie til plade og hænder
2 dl. udstenede oliven
- Evt. 10 små chili til pynt
2 tsk. timian

Sådan gør du

  1. 1.Til et stort brød.
  2. 2.Kom det varme vand og mælk i en skål.
  3. 3.Når blandingen er lun max 37 grader, rør olie og gær ud heri.
  4. 4.Tilsæt de øvrige ingredienser, lidt efter lidt.
  5. 5.Rør dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 30 minutter.
  6. 6.Fordel med hænderne ½ dl olie på en bageplade.
  7. 7.Tryk dejen fladt ud på panden med olierede hænder.
  8. 8.Pres oliven og chili let ned i dejen, og drys med timian.
  9. 9.Lad brødet hæve i 30 min.
  10. 10.Sæt ovnen på 225 grader.
  11. 11.Bag brødet i ca. 20 minutter.
  12. 12.Afkøl og skær ud.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #bagværk og #chili