Bradepandebrød med chili og oliven
AFTENSMAD

Bradepandebrød med chili og oliven

Et stort brød til suppen, gryderetten eller noget helt tredje. Chili og oliven giver brødet ekstra smag.
  • 4 Personer

Ingredienser

2.5 dl. kogt vand
2.5 dl. mælk
dl. olie
50 g gær
2 tsk. salt
2 stk. knuste tørrede piri piri chili eller 2 tsk. anden tørret chili
2 dl. grahamsmel
2 dl. havregryn
- ca. 10 dl hvedemel
dl. olie til plade og hænder
2 dl. udstenede oliven
- Evt. 10 små chili til pynt
2 tsk. timian

Sådan gør du

  1. 1
    Til et stort brød.
  2. 2
    Kom det varme vand og mælk i en skål.
  3. 3
    Når blandingen er lun max 37 grader, rør olie og gær ud heri.
  4. 4
    Tilsæt de øvrige ingredienser, lidt efter lidt.
  5. 5
    Rør dejen godt igennem, og lad den hæve overdækket i 30 minutter.
  6. 6
    Fordel med hænderne ½ dl olie på en bageplade.
  7. 7
    Tryk dejen fladt ud på panden med olierede hænder.
  8. 8
    Pres oliven og chili let ned i dejen, og drys med timian.
  9. 9
    Lad brødet hæve i 30 min.
  10. 10
    Sæt ovnen på 225 grader.
  11. 11
    Bag brødet i ca. 20 minutter.
  12. 12
    Afkøl og skær ud.