Æblegrød (karamelliseret)
- 4 Personer
Ingredienser
2.5 dl. | piske-fløde |
6 stk | æbler |
8 spsk. | rørsukker |
- | vand |
1 stk. | økologisk lime |
1 dl. | haselnød |
Sådan gør du
-
1Pisk fløden til let skum og frys den i 3-4 timer.
-
2Skær æbler i mindre stykker og kom i en gryde med sukker.
-
3Lad æbler og sukker simre sammen, imens du rører ganske ofte.
-
4Lige pludselig begynder sukkeret at karamellisere. Det bliver lysebrunt.
-
5Nu skal du hælde cirka en deciliter vand i. Lad vandet koge op og tag det fra komfuret. Brug nu en stavblender og blend æblegrøden ganske fint. Juster konsistensen med vand.
-
6Afkøl æblegrøden helt. Æblegrøden kan serveres stuetempereret eller køleskabskold.
-
7Sæt ovnen på 225 grader, og rist hasselnødder heri, indtil de er godt gyldne. Kik efter 7-8 minutter. Gnid skallerne af
-
8Tag fløden op af fryseren, 20 minutter før den skal serveres.
-
9Anret æblegrød med små kugler frossen fløde og hasselnødder. Lidt revet limeskal lægges på toppen.
Tip!
Brug et parisiennejern hvis du vil lave små fine kugler. Det ligner en iskugleske, men findes i mindre størrelser.