Grillet fisk med kaffekrydret salat
AFTENSMAD

Grillet fisk med kaffekrydret salat

Den grillede fisk med tilhørende salat får baghjul af en lidt anderledes dressing med kaffe som hovedingrediens. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. portionsstore hele fisk, for eksempel dorade eller makrel
- salt og peber
- olie
1 spsk. hel kaffebønne
1 dl. neutral olie
dl. revet parmesan
1 stk. lime
2 stk. courgetter
2 stk. forårsløg
4 håndfulde spinatblade

Sådan gør du

  1. 1
    Rens fisken, og drys den med salt og peber.
  2. 2
    Pensl med olie og grill den, indtil skindet har fin farve på begge sider.
  3. 3
    Kom kaffebønner i en morter og knus, indtil konsistensen er som groft kværnet peber.
  4. 4
    Kom kaffe, olie og ost i en skål, rør rundt.
  5. 5
    Smag til med limesaft, salt og peber.
  6. 6
    Skær courgetter og løg i tynde skiver.
  7. 7
    Vend courgette og løg med dressingen i en skål.
  8. 8
    Vend grøntsagerne med spinat, og server til den nygrillede fisk.