Timianstegt sild med grønt og hjemmerørt dressing
- 4 Personer
ingredienser
600 g | sildefilete |
2 spsk. | friskhakket timian |
1 stk. | fed hvidløg |
- | salt og peber |
1 spsk. | olie |
1 dl. | fuldkornshvedemel |
- | olie |
2 stk. | pasteuriserede æggeblommer |
1 spsk. | sød stærk sennep |
3 spsk. | olie f.eks. vindruekerneolie |
2 spsk. | piske-fløde |
- | citron |
- | salt og peber |
2 stk. | gulerødder |
- | 10 cm agurk |
4 håndfulde | rucolasalat |
Sådan gør du
-
1Klip finnerne af silden og kom dem i en bred skål.
-
2Drys timian over, riv hvidløg ned i skålen, kom salt, peber og olie heri.
-
3Vend silden rundt, så krydderierne fordeles.
-
4Vend fileterne i mel, og steg dem godt gyldne, først med skindsiden nedad i olie på en teflonpande.
-
5Pisk dressingen sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
-
6Skær gulerødderne i tynde stave og agurken i skiver.
-
7Vend med rucola og server salaten med den gode dressing og silden.