Makirulle med laks
- 1 Person
til 1 rulle, 5-6 stykker
- | 1/2 tangplade |
1.5 dl. | Sushiris |
2 stk. | grønne asparges |
stk. | avocado |
- | purløg |
1 tsk. | wasabimayonnaise |
1 spsk. | sesam |
2 skiver | laks (koldrøget, røget eller gravad laks) |
Wasabimayo
1 dl. | mayonnaise |
2 tsk. | wasabi |
Sådan gør du
-
1Wasabipastaen røres ud i mayonnaisen, og der tilsættes et par dråber citronsaft.
-
2Vend noritangen på tværs. Den glatte side skal vende ned mod skærebrættet.
-
3Læg sushirisene på tangen, dog ikke på de øverste 5 cm af noritangen.
-
4Drys sesam på risene.
-
5Kom wasabimayonnaisen på langs ad noritangen, og læg resten af ingredienserne ovenpå.
-
6Rul tangpladen sammen til en rulle. Pas på, at rullen ikke bliver for løs, men brug samtidig ikke så mange kræfter, at noritangen sprækker.
-
7Lad rullen hvile på den side, hvor tangen samles.
-
8Efter et minuts tid hænger tangen sammen, og du kan skære rullen ud i 5-6 stykker. Sørg for at din kniv er skarp og fugtig.
-
9Mas ikke, når du skærer.
Tip!
Sådan skærer du agurk og avocado Agurk: Skær enderne af agurken, og del agurken i to lige store stykker. Skær agurkestykket igennem på langs. Brug en teske til at fjerne kernehuset. Skær agurken ud i tre lige store, lange stave. Avocado: skær avocadoskiver og vend dem i citronsaft. Opbevar dem i en beholder med låg, indtil de skal bruges.