Makirulle med laks
AFTENSMAD

Makirulle med laks

Klassisk makirulle med laks, som både store og små kan nyde med eller uden pinde.
  • 1 Person

til 1 rulle, 5-6 stykker

- 1/2 tangplade
1.5 dl. Sushiris
2 stk. grønne asparges
stk. avocado
- purløg
1 tsk. wasabimayonnaise
1 spsk. sesam
2 skiver laks (koldrøget, røget eller gravad laks)

Wasabimayo

1 dl. mayonnaise
2 tsk. wasabi

Sådan gør du

  1. 1
    Wasabipastaen røres ud i mayonnaisen, og der tilsættes et par dråber citronsaft.
  2. 2
    Vend noritangen på tværs. Den glatte side skal vende ned mod skærebrættet.
  3. 3
    Læg sushirisene på tangen, dog ikke på de øverste 5 cm af noritangen.
  4. 4
    Drys sesam på risene.
  5. 5
    Kom wasabimayonnaisen på langs ad noritangen, og læg resten af ingredienserne ovenpå.
  6. 6
    Rul tangpladen sammen til en rulle. Pas på, at rullen ikke bliver for løs, men brug samtidig ikke så mange kræfter, at noritangen sprækker.
  7. 7
    Lad rullen hvile på den side, hvor tangen samles.
  8. 8
    Efter et minuts tid hænger tangen sammen, og du kan skære rullen ud i 5-6 stykker. Sørg for at din kniv er skarp og fugtig.
  9. 9
    Mas ikke, når du skærer.

Tip!

Sådan skærer du agurk og avocado Agurk: Skær enderne af agurken, og del agurken i to lige store stykker. Skær agurkestykket igennem på langs. Brug en teske til at fjerne kernehuset. Skær agurken ud i tre lige store, lange stave. Avocado: skær avocadoskiver og vend dem i citronsaft. Opbevar dem i en beholder med låg, indtil de skal bruges.