Nigiri sushi med laks, tun og tigerrejer
- 4 Personer
Sushi
- | Et stykke frossen, næsten optøet tun |
- | Et stykke frossen, let optøet laks |
- | En plade tang |
- | tigerrejer kogte |
300 g | sushi ris |
Tilbehør
lidt | sojasauce |
lidt | wasabi |
lidt | Syltet ingefær |
Sådan gør du
-
1Lav en portion sushiris og afkøl
-
2Dyp hænderne i koldt vand.
-
3Tag ca. 2 spsk. ris op i hånden og form risene til en lille aflang, fast risklump.
-
4Læg risklumpen på et fad eller en tallerken. Kom skiver af fisk og rejer på risen.
-
5Skær tang i strimler og fold omkring »maven«.
-
6Server med sojasauce, wasabi og syltet ingefær.
Tip!
Husk at spørge din fiskehandler om den rå fisk kan bruges til sushi