Skyrskum med honningristet rugbrød og solbærvendte æbler
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | honning |
15 g | smør |
3 skiver | groft rugbrød, gerne med solsikke eller græskarkerner |
2 dl. | skyr (alternativt fromage frais) |
1.5 dl. | piske-fløde |
2 stk. | æbler |
3 spsk. | god solbærmarmelade |
- | Hasselnødder til pynt |
Sådan gør du
-
1Smelt honning og smør på en pande over middel varme.
-
2Smuldr rugbrød til små krummer og kom det på panden. Rist indtil rugbrødet er helt tørt og gyldent, ca. 7 min.
-
3Tag rugbrødet af panden og lad det køle af. evt. i køleskab, hvis det skal gå rigtig stærkt.
-
4Rør skyren igennem med en ske, så den er lind og uden klumper.
-
5Pisk fløden til blødt skum og vend det forsigtigt i skyren. Sæt cremen på køl indtil servering.
-
6Skær æblerne i meget små tern og vend dem sammen med solbærmarmeladen.
-
7Ved servering: Læg skiftevis ristet rugbrød, solbæræbler og skyrcreme i 4 dessertglas.
-
8Pynt med lidt hakkede hasselnødder eller lidt friske æbletern.