Blomkålsfritter
VEGETAR

Blomkålsfritter

Det her er blomkål, ja, men ikke den kedelige slags! Det er sprødt, lækkert og smager faktisk ret godt. I stedet for at sælge dem som ”blomkålsnuggets” (og risikere skuffede miner, når det ikke er kylling), så kalder jeg det, hvad det er, nemlig friteret blomkål. For når tingene smager godt, behøver man ikke at pakke det ind. En ærlig, hyggelig og knasende måde at spise grønt på. Opskriften er fra kogebogen 'Bare Èn Bid' af forfatteren Christian Schødts.
  • 2 Personer
  • 35 Minutes

Det skal du bruge:

1 blomkål
1.5 dl hvedemel
2.5 dl Kærnemælk
1 tsk. paprika

1 tsk. hvidløgspulver
0.5 tsk. Cayenne peber
1.5 tsk. salt
- peber
150 g cornflakes
- neutral olie , til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Pluk blomkålen i buketter, kog dem hurtigt, cirka 5 minutter, i letsaltet vand, og lad dem køle af.
  2. 2
    Pisk mel, kærnemælk, paprika, hvidløgspulver, cayennepeber, salt og peber sammen i en skål til en tyk pandekagedej.
  3. 3
    Knus cornflakes til små krummer i en anden skål. Vend så blomkålsbuketterne først i dejen og derefter i de knuste cornflakes. Læg dem klar på et stykke bagepapir.
  4. 4
    Hæld godt med olie op i en gryde, og varm olien op til 175 grader, brug et stegetermometer til at tjekke varmen. Fritér blomkålsbuketterne gyldne og sprøde ad nogle omgange i 2-3 minutter.
  5. 5
    Læg dem på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe lidt af, drys med lidt salt, og så er det ellers bare at tage for sig. Sharing is caring.

Tip!

Servér dem med en god mayo eller en frisk omgang kål-slaw til.