Hvorfor er der nu gris i oksekødet?

Et kig i køledisken afslører en ny pakke i kødfamilien: hakket oksekød med gris. Samvirke har spurgt kategorichef Mads Rønne om den nye variant, hvordan den smager, og hvad du kan bruge kødet til. Læs med og få også svar på, hvad forskellen er på den nye blanding og den gamle kending: hakket kalv og flæsk

Måske har du allerede opdaget den i køledisken. Ellers kan du se den i tilbudsavisen, der gælder fra 22. maj og en uge frem. Coop har her i foråret lanceret en ny kødvariant, der hedder hakket okse og gris 8-12%. Kødet ligger sammen med de andre varianter af hakket kød, fortæller Mads Rønne, der er kategorichef for fersk kød og dermed ansvarlig for alt det kød, du finder i Coops kølediske.

 

Hvorfor har Coop lanceret den nye Hakket Okse og Gris?

»Der bliver i øjeblikket sendt færre køer til slagtning. Det betyder, at priserne på oksekød stiger og stiger, og derfor lancerer vi i Coop nu et alternativ til det hakkede oksekød. På den måde kan vi give kunderne et lidt billigere alternativ til oksekødet,« forklarer Mads Rønne.

 

Hvor meget billigere er den nye variant sammenlignet med oksekød?

»Du sparer omkring 20% på hakket okse og gris sammenlignet med hakket oksekød. Grunden til, at kiloprisen er lavere på hakket okse og gris er, at kiloprisen på grisekød er lavere end oksekød, og dermed kan blandingen sælges billigere.«

Sådan ser den nye pakke med blandingen af hakket okse og gris ud. Du finder den i køledisken i Coops butikker.

Hvad kan man bruge den nye kødvariant til?

»Du kan bruge hakket okse og gris til de samme retter, som du i dag bruger hakket oksekød til.«

 

Hvordan smager den?

»Jeg tror ikke, at der er mange kunder, der lægger mærke til, at smagen er anderledes end hakket oksekød, hvis den benyttes til lasagne, kødsovs eller lignende retter. Du bruger også kødet til de samme ting, som man bruger hakket oksekød til.«

  

Hvad er forskellen på Coops nye hakket okse og gris 8-12% og hakket gris og kalv?

»Forskellen er blandingsforholdet. Hakket okse og gris er cirka 50% af hver. Hakket gris og kalv har et helt andet blandingsforhold, hvor kød fra gris er hovedbestanddelen, og kalv er en mindre del: 80% grisekød og 20% kalvekød. Hakket gris og kalv anvendes til de samme retter som 100% hakket grisekød.«