Vietnamesisk: Squash med æg
AFTENSMAD

Vietnamesisk: Squash med æg

Nina Minh spiste tit squash som barn. Hun og hendes storebror havde hver en plante i haven, hvor de konkurrerede om, hvis plante der producerede flest squash. Denne ret er en af deres mors opfindelser, som Nina stadig laver et par gange om måneden, bare fordi den er nem. Opskriften er fra Nina Minhs kogebog Spis ris til
  • 2 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

1 stk. squash
2 fed hvidløg
1 spsk. olie til stegning
2 stk. æg
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Skyl squashen, skær den i skiver og derefter i strimler. Knus hvidløgene med en kniv, og lad skrællen sidde på. Steg hvidløgene i olie på en pande ved mellemhøj varme, til de er let brændte. Tag hvidløgene af panden, og kassér dem. Aromaerne fra hvidløgene er nu trukket ud i olien, som er blevet til den skønneste hvidløgsolie.
  2. 2
    Hæld squashstrimlerne på panden, og steg dem i ca. 5-7 minutter, eller til de er gennemstegte. Skru ned på mellemvarme, og slå æggene ud oven på squashen. Prik hul i æggeblommerne, og brug spisepinde til at sprede dem lidt ud.
  3. 3
    Lad æggene blive tilberedt, inden du rører i blandingen – så træder den rige smag af æggeblomme tydeligere frem. Smag til med salt og peber, og servér.