Salat af ingridærter, sæsonens grønt og fransk dressing
- 6 Personer
Ingredienser
200 g | tørrede ingridærter |
3 fed | hvidløg |
1 stk. | laurbærblade |
1 stk. | citronskal brede strimler |
1 spsk. | olivenolie |
lidt | salt |
1 stk. | agurk |
4 stænger | bladselleri |
1 stk. | løg eller 3 fintsnittede forårsløg |
1 bundt | friske krydderurter (her er brugt bronzefennikel og bredbladet persille) |
Fransk dressing
2 tsk. | dijonsennep |
0.5 tsk. | flydende honning |
3 spsk. | hvidvinseddike |
1 fed | hvidløg presset |
4 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | cremefraiche 18% kan udelades |
lidt | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Udblød evt. ærterne natten over for at reducere kogetiden. Kom herefter ærter i en gryde sammen med hvidløg, laurbær, citron og kog dem efter anvisning på pakken. Hæld kogevandet fra, men gem det gerne, det kan give god smag i supper og lign.
-
2Pisk først sennep, honning, eddike og hvidløg sammen i en skål. Tilsæt så olien lidt ad gangen, mens du pisker. Slut af med at smage til med salt, peber og cremefraiche. Vend de stadig lune ærter i dressingen og sæt dem på køl.
-
3Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær den og resten af grøntsagerne ud i små mundrette stykker. Hak krydderurterne fint.
-
4Ved servering: Vend grøntsager og urter sammen med ærterne i dressingen og smag til en sidste gang. Anret salaten på et fad og drys evt. med ekstra urter og peber.