Spænd hunden fast på køreturen

Fido er hyggeligt selskab på køreturen. Men sørg for, at din firbenede ven er spændt sikkert fast i trafikken, ellers kan det ende grueligt galt både for hunden og dig selv.

Det er ikke lovpligtigt at spænde sin hund fast i bilen. Men gør det for din egen og hundens skyld.

Det kan være farligt ikke at spænde din hund fast

En fri hund på bagsædet er til fare for sig selv og passagererne i bilen. Der er nemlig stor risiko for, at hunden under et sammenstød eller en hård opbremsning vil flyve gennem kabinen, ind i eller gennem forruden og blive slemt skadet. 

Alternativt kan den ramme føreren eller andre passagerer – og så bliver alle skadet. Nedenfor kan du læse 3 gode råd til at sikre dig og hunden på farten.

Skaf dig en hundesikkerhedssele

Selen bliver sat fast på bilens almindelige sikkerhedssele og sikrer, at hunden ikke flyver frem i kabinen, hvis ulykken skulle ske. Enten kan hunden sidde på bagsædet i selen, eller den kan ligge på fodpladsen foran eller bagi med hundeselen spændt fast til den almindelige sele.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Få fat i et hundebur til bilen

Har man god bagageplads, kan man med fordel anskaffe sig et kollisionssikret transportbur til hunden. Så kan din hund trygt og sikkert køre med i bilen. Hvis pladsen er trang, kan man købe et nylonbur, det er ikke kollisionssikret, men det gør, at hunden ikke kan flyve frem i kabinen under uheld.

Del bilen op med et gitter eller net

Sæt et gitter eller net op bag førersædet, det forhinderer hunden i at flyve frem i kabinen under uheld.

Kilde: Vibeke Knudsen, kommunikationskonsulent i Dansk Kennel Klub.
Artiklen er opdateret den 12.11.2015

Læs mere om