Signe Wenneberg: Vi kan droppe plastflasker med vand lige nu
»Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget,« skrev Signe Wenneberg i forordet til sin bog Grønne Hverdagstips. Og det er det samme, hun siger, når man spørger om, hvad hendes bedste grønne tip er.
»Når jeg slutter et foredrag, siger jeg altid, også til de unge på gymnasierne eller til medarbejdere på en virksomhed, at hvis de bare skal gøre en eneste nem ting for klimaet lige nu og her, så er det at droppe plastik-vandflaskerne,« fortæller tidligere medlem af Etisk Råd, Signe Wenneberg.
Hele Wennebergs virke er gennemsyret af tanken om næste generation. Det være sig som forfatter, journalist, foredragsholder eller som blogger, instagrammer og senest som podcaster i "Jordforbindelse" på Podimo. Bæredygtighed er et nøgleord for hende.
Er du tørstig?
Tag en flaske eller en dunk med på farten. Fyld den op hjemmefra, hvis du tømmer den, er det heldigvis ikke sværere at finde en vandhane, end det er at finde et toilet. Til gæster eller til mødet på arbejdet kan du nemt droppe det fine indkøbte vand med noget endnu finere: Godt dansk postevand i store flasker eller kander med myntegrene, der giver lidt smag. Når flaskerne er tomme, kan de bare fyldes op igen.
»Jeg har altid ment, at det var det skøreste forbrug i verden at købe gammelt vand på flasker i et land, med vidunderligt friskt og rent drikkevand i hanerne. Sommetider er vandet i flaskerne 2 år gammelt, og det kan være fyldt med bakterier. Og vandflaskevand er næsten altid et helt overflødigt forbrug – ikke bare målt på de 15-25 kroner, en flaske koster, men også i klimaaftryk,« siger Signe Wenneberg.
»Det, der burde bekymre os alle er, at vi har et unødigt forbrug. Vi får transporteret vand ind fra Italien og Frankrig. Det belaster. At producere vandflaskerne belaster. Og så er der affaldsproblemet. Der er alt for meget plast i verden, og meget af det havner i naturen og i verdenshavene. Alene af den grund burde vi simplificere vores tørst-behov til at drikke noget uden emballage.«