Sådan laver du lækre og velsmagende pandekager
Ingredienser (til 2 personer - ca. 10 pandekager)
- 2 æg
- 6 dl mælk
- 3 dl hvedemel
- 1 knivspids salt
- Smør til stegning
Sådan gør du:
- Knæk to æg i en skål. Hæld 3 dl mælk ned til æggene. Pisk æg og mælk godt sammen i hånden med et piskeris.
- Tilsæt hvedemel. Pisk til alle klumper er væk. Tilsæt vaniljesukker, salt og resten af mælken, pisk og sæt dejen i køleskabet 30 min.
- Smelt smør på en varm pande, vent til boblerne er små, hæld ca. 1 dl dej på. Vip panden, så dejen fordeles over hele bunden.
- Pandekagen skal steges ved jævn varme. Løft den lidt i siden med en paletkniv og se, om den er blevet gylden på undersiden.
- Vend pandekagen med en paletkniv, når den er gylden på undersiden, og steg videre på den anden side til pandekagen er færdig.