Sådan sletter du en Facebook-profil for en afdød

Det kan være svært nok at finde ud af, hvordan man sletter sin Facebook-profil, mens man stadig lever, men hvis det skal gøres for en afdød, bliver processen ikke nemmere.

Når du skal administrere Facebook for en afdød, er der flere muligheder for, hvad der skal ske med profilen. Det kræver dog de rigtige dokumenter.

Dit online-liv er svært at slippe af med

En god rettesnor for et sundt online-liv uden fortrydelse er, at alt, hvad du lægger op, ligger der for altid. Dermed ikke sagt, at det ikke kan gøre en forskel at slette de største spor. Et af de steder, hvor vi deler rigtig meget af vores privatliv, er på det sociale medie Facebook, og sletningen af profilen kan være en anelse vanskelig.

Efter ens død kan det være rart for både den afdøde og de efterladte at få ryddet op i de største internetlevn. Det kan være vanskeligt at få slettet en profil, mens man stadig er i live, og det bliver ikke nemmere, hvis man skal have slettet en afdøds profil uden at have kodeordet.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan kan Facebook-profilen blive slettet

For at slette Facebook-profilen skal du følge dette link, som fører videre til en formular. Denne skal udfyldes med de relevante papirer, og hvis Facebook godkender den, vil profilen og indholdet blive fuldstændig fjernet.

Du skal bruge:

 

  • En fuldmagt, der beviser, at du er repræsentant for den afdøde.
  • Personens fødselsattest.
  • En dødsattest for at verificere, at personen er død. 
  • Den email, som profilen er blevet oprettet i.

 

Det skal uploades til Facebook, og herefter vil de slette profilen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Facebook-profilen kan laves til mindesmærke

Du kan få lavet kontoen om til et mindesmærke for den afdøde person. Mindesmærket fryser profilens tidslinje. Den er stadig synlig, men inaktiv, og den dukker ikke op i Facebooks forslag til ’personer du måske kender’.

Det giver mulighed for at dele minder om afdøde, sende beskeder til profilen og se de billeder og opslag, som personen har delt gennem tiden, alt efter hvilke privatindstillinger, man angiver for mindesmærket. Muligheden for mindesmærke findes her, og her skal du også kunne verificere, at personen er død.

Det er nemmest med kodeord

Sletning af profiler på Facebook er nemmest med det kodeord, som profilen er oprettet med. Så slipper man for at skulle uploade en masse dokumenter til Facebook for at få slettet profilen efter død. Overvej derfor at lægge email-adresse og kodeord ved relevante papirer, hvis du vil have din profil slettet, efter du er død.

Læs mere om