Der er en grund til, at det hedder røræg
Det hedder røræg, fordi man skal røre ægget sammen i en skål, inden massen varmes op. Men så skal man heller ikke røre længere.
”Når æggemassen er kommet op på panden eller i gryden, skal man skrabe det fra bunden, efterhånden som massen stivner. Men husk nu at give det ro til at sætte sig. Man skal ikke mose alt for meget rundt i det. Så ender man med en gummiagtig masse,” fortæller Lars Sonne-Hansen.
Store portioner røræg er sværere at lave
Måske har man styr på at lave røræg til 2-3 mennesker, men hvis man skal lave brunch til en hel flok gæster, kan det drille.
”Når man skal lave større portioner, opfører tingene sig ofte anderledes, og det er faktisk svært at lave røræg til mange. Hvis det ikke skal gå i fisk, skal man sørge for at have en meget større gryde," siger husholdningsøkonomen.
Man skal også huske, at der ikke må være for meget i gryden ad gangen, for når massen er stor, risikerer man, at den kommer til at koge, eller at røræggene bliver stegt. Så det er en god idé at skrue lidt ned for varmen og i stedet lave store portioner ad flere omgange.