jul

Sådan laver du smuk julepynt af strandens materialer

Sten, skaller og muslinger kan nemt forvandles til smukt julepynt. Du skal bare bruge maling, fantasi, ståltråd og et lille bor. Samvirke viser dig hvordan.

Sort/hvide muslinger har fået fremhævet deres smukke faconer.

Jul på stranden

Det kan være en magisk oplevelse at gå tur på stranden om vinteren. Og selv om det kolde vejr ved vandet kan være en barsk omgang, er det det hele værd, og det er sundt for sjælen at lade blikket glide over bølgerne og langs horisonten.

Når man så oven i købet har et formål med turen – nemlig at samle muslinger og sten, kan selv de dovne børn lokkes med.

Tip til at bore i en muslingeskal

Du kan bore huller i muslingeskaller med en boremaskine og et lille fint bor. Du skal bore, der hvor muslingeskallen er tykkest.

Alternativt kan du bore med en spids flintesten. Drej flintestenen ned i muslingeskallen i den tykke ende, indtil der kommer et hul. Men pas på du ikke presser for hårdt.

Skaller, konkylier og sneglehuse forvandles til små eventyr

Strandskaller har fine former og mønstre, der let kan fremhæves. Mal hele skallen i en farve og lad det tørre. Mal derefter muslingens mønstre i en anden farve. Enten med prikker eller striber. 

Hvis du ønsker at bore huller i skallerne, så de kan hænge, skal du gøre det før du maler dem, da skaller er nogle porøse størrelser, der let går i stykker.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Perler og guldsnor viklet om tårnsneglehuse

Hvis du er så heldig at finde lange snoede sneglehuse, kan du vikle guldsnor omkring dem og sætte perler i forlængelse af sneglehuset. Du kan bruge gennemsigtig lim til at få snoren til at sidde fast og fremhæve sneglehusets smukke facon.

Sneglehuse forvandlet til julepynt.

Sten kan males hele året

Julesten er også hyggelige og her kan selv de mindste børn være med. Brug hobbylak eller anden blank maling, så bliver stenene rigtig flotte. Med en limpistol kan du også sætte 2 sten sammen og kreere sjove juletrolde eller søde julenisser.

Julesten.

Læs mere om