KLUMME: Samhandel med Ukraine giver gode relationer og nye varer på hylderne

Coop har sat en række ukrainske varer på hylderne, for når vi hjælper Ukraine ved at handle med dem, støtter vi også det fællesskab, vi alle er en del af, skriver Lasse Bolander

December er måneden, hvor juletravlhed og feriehygge skal gå op i en højere enhed, inden vi med håb og forventning kigger mod det nye år. I Coop er det også en travl tid, hvor vi først og fremmest skal sørge for, at der er varer på hylderne til alle kundebehov, og vi sender en ekstra varm tanke til de mange, for hvem julen kan være en svær tid at komme igennem.

December er også en måned, der bruges til at kigge tilbage på det år, der nu går på hæld, og der må vi konstatere, at der mildt sagt er plads til forbedring. Her er det nemt for os at fortabe os i de konsekvenser og udfordringer, som inflation og energikrise har skabt i Danmark, og måske glemme, hvad der egentlig har sendt vores skrøbelige globale fællesskab til tælling.

Den russiske invasion af Ukraine har skabt umenneskelige forhold for ukrainerne og taget resten af verdenssamfundet som gidsel.

I Coop har vi fra dag ét forsøgt at gøre en forskel, hvor vi kan. Vi fjernede hurtigt russiske varer fra vores hylder og sendte med kort varsel massiv nødhjælp til de berørte områder – og lokalt i butikkerne har vi skabt rammer for en masse aktiviteter med Ukraine i centrum. Nu er vi klar med næste tiltag, og det kan I se resultatet af i jeres lokale Coop-butik. Vi har nemlig taget en række ukrainske varer ind, som i dag står side om side med alle de produkter, I kender i forvejen.

Det er både et konkret og et symbolsk initiativ, som vi håber, I vil støtte op om. Der er tale om fremragende varer af høj kvalitet, som vi er sikre på falder i danskernes smag. Derudover støtter vi ukrainske fødevareproducenter akut – men også fremtidigt – nu hvor vi har skabt gode relationer med lokale leverandører i landet. Initiativet sikrer samtidig, at vi herhjemme holder fokus på situationen i Ukraine med alle midler. Det må aldrig blive hverdag med krig på europæisk grund.

Jo hurtigere verdenssamfundet løser udfordringen i Ukraine, des hurtigere finder vi tilbage til en tryg og bæredygtig dagligdag for den enkelte. Så når vi hjælper Ukraine ved at handle med dem, støtter vi også det fællesskab, vi alle er en del af. Det er samhandel, der giver mening.

 

Kommentér  indlægget på  Coop Danmarks  Facebookside