Klumme: Fremtidens Coop består af Coop, 365discount og Brugsen

Coop har i 157 år sikret danskerne varer til fair priser, og ved at ændre Coop markant kan vi også i fremtiden sikre, at du har et stort udvalg af bedre og billigere varer.

Når du går i supermarkedet, har du sikkert ændret adfærd. Langt de fleste  danskere handler ikke på samme måde som for et år eller halvandet siden. Vi jagter tilbud, køber billigere varianter, køber færre varer og går mere i discountbutikker. Jeg forstår det godt. Vi står i en historisk tid. Der er krig i Europa, energipriserne steg i efteråret eksplosivt, og inflationen har ikke været højere i årtier. Der er ikke noget at sige til, at man som forbruger kigger bekymret på fremtiden. 
I Coop har vi altid været optagede af at sikre danskerne ordentlige varer til ordentlige priser, og som modsvar til krisen laver vi historiske ændringer i Coop for at kunne give dig bedre og billigere varer. Vi slår 3 af vores kæder sammen til én kæde. Det betyder et farvel til SuperBrugsen, Kvickly og Irma som selvstændige navne, men ikke til det bedste fra de tre kæder: et inspirerende udvalg af dagligvarer, nonfood til hverdagen og den gode service. Den nye supermarkedskæde bliver Danmarks absolut største. Kæden kommer til at hedde Coop. Navnet forpligter. I de nye supermarkeder lægger vi vægt på bæredygtighed, kvalitet og et inspirerende udvalg til alle. Kæden får mere end 200 butikker, og målet er at gøre det nemt at træffe nemme og sunde valg.
 

I Coop har vi altid været optagede af at sikre danskerne ordentlige varer til ordentlige priser.
Kræn Østergaard Nielsen, Adm. direktør i Coop Danmark

Jeg ved, at et farvel til Irma vækker store følelser hos mange trofaste Irma-kunder, men vi tager den gode service og de mest sælgende Irma-varer med over i den nye kæde. På den måde kan Irmas kunder fortsat finde deres favoritter, ligesom mange af Irmas populære og nyskabende varer bliver tilgængelige i hele landet.   
Forbrugerne har de seneste 18 måneder i stigende grad valgt discountbutikker til hverdagsindkøbene, og vi styrker nu vores succesfulde 365discount-kæde med endnu flere butikker – især i Storkøbenhavn. Vores mindste butikker får navnet Brugsen, og der bliver større friheder end i dag, så butik og sortiment kan passe endnu bedre til lokalområdet. 
 Forandringerne betyder samtidig, at vi nedlægger onlinebestilling og levering af dagligvarer. Coops onlinesupermarked har givet underskud i alle årene, og det har vist sig umuligt at finde en bæredygtig forretningsmodel, når man som os insisterer på blandt andet at sikre medarbejderne ordentlige vilkår med overenskomst til chaufførerne. Coop Shopping, hvor danskerne kan bestille alt fra cykler til køkkenmaskiner og FDB Møbler, styrkes i fremtiden, hvor vi vil skabe en endnu stærkere sammenhæng til vores nye butikskæde. 
    I Coop har vi i 157 år sikret danskerne varer til fair priser. Ved at ændre Coop markant kan vi også i fremtiden sikre, at du har et stort udvalg af bedre og billigere varer – og at det sunde, sikre valg er for alle.  

 

Kommentér  indlægget på  Coops Facebookside 

Læs mere om