Kan sushi fryses?

Går det ud over spisekvaliteten, hvis man fryser sushi?
?

Hvad sker der med sushi, hvis man fryser og genoptør det?

vivi dybdal, beder:

Svar fra Winnie From Thesbøl

Det kan ikke anbefales at fryse sushi.

Fisk, der bruges til sushi, skal fryses ned til mindst minus 20 grader i 24 timer før brug. Derved dræbes eventuelle parasitter. Fiskekød er letfordærveligt, og i den tid, det har været optøet før en eventuel genindfrysning, begynder nedbrydningen hurtigt. Denne proces foregår hurtigt, når fiskekødet er skåret i små stykker.

Selv om fisken måske ikke når at blive fordærvet, vil spisekvaliteten være stærkt forringet.

Er der anvendt tunkød til sushien, er der yderligere risiko for, at der udvikles histamin i fiskekødet. Histamin kan give en meget ubehagelig allergisk reaktion.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Læs mere om