Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Der findes mange smutveje til 6 om dagen. Gulerodskage kan være 6 omdagen, og både frostvarer og frugt eller grønt fra dåse tæller med som 6 om dagen. Hvordan du får inspiration til mindst 6 om dagen, har kogebogsforfatteren Morten Skærved lavet en bog om i samarbejde med Fødevarestyrelsen. Bogen hedder: Mindst 600 gram om dagen – sådan. Herunder får du link til to af bogens opskrifter, en gulerodskage og en lækker laks i ovn med tomat og mandler. Bogen er fuld af inspirerende opskrifter, der gør det indbydende og enkelt at få 6 om dagen.
Morten Skærved råder til at købe frugt og grønt generelt, for har du frugt og grønt i huset, ender det også i maven. Det er også en god ide at tilberede frugt og grønt, for så spiser vi mere af det. Du kan tilberede frugt og grønt ved for eksempel at:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10