Is på 2 minutter - med isterninger og salt
Is frosset med kuldeblanding
Iscreme:
2 æggeblommer
2,5 dl mælk
60 g sukker
1/2 vaniljestang
2,5 dl piskefløde
Kuldeblanding:
1 kg knuste isterninger
200 g salt
3 dl vand
Til
iscremen opvarmes ingredienserne - på nær fløden - i et vandbad og
opvarmes under omrøring til 80 grader celsius. Herefter afkøles den. Når
den er nået stuetemperatur - eller gerne koldere - røres fløden i og
det hele smides i en frysepose og lukkes stramt til.
Til
isblandingen blandes isen med vand og salt og hældes i en lidt større
pose. Herved sænkes frysetemperaturen. Nu er kuldeblandingen parat til
at fryse iscremen og det gøre ved at man lægger posen med iscremen ned i
den større pose og lukker den større pose helt til.
Nu kan man
begynde at "massere" posen med kuldeblandingen omkring iscremen i nogle
minutter. Hvis det bliver for koldt for fingrene, kan man bruge vanter.
Når isen antager fast konsistens, er den klar.