6 sjove facts om køen i supermarkedet

Hvorfor ender man altid i den langsomme kassekø? Samvirke forsøger at regne et af hverdagens mysterier ud og fortælle dig, hvordan du kommer hurtigst hen for at betale.

Sådan vælger du den hurtige kø

Selvom der står en kunde i kø med en overlæsset vogn, er det ikke altid smart at vælge en anden kø. Det har den amerikanske matematiker Dan Meyers udregnet:

Alle formaliteter ved kassen – på nær at scanne varerne ind – tager i gennemsnit 41 sekunder. Hver vare  lægger 3 sekunder til den samlede ekspeditionstid. Det betyder, at en ekspedition varer 44 sekunder, hvis du køber én vare, og 59 sekunder, hvis du køber 6 varer.

Derfor kan en kø med flere kunder, som hver især har færre varer, snildt tage længere tid at komme igennem, end hvis der står én kunde med en fuld indkøbsvogn.

Du skal dog også tage andre ting i betragtning, når du vælger kø. Eksempelvis om en kunde har mange af de samme varer, så kasseassistenten ikke behøver at scanne dem ind hver især – eller om der er mange varer uden stregkode, som er varer, det tager længere tid at få registreret på bonen. Held og lykke med at regne din næste kø ud.
 

Se, hvad vi ellers skriver om: #supermarked og #indkøb