3 skarpe til Formanden: »Hvad vil Coop som forening?«

Hvorfor er det interessant at være medlem af Coop? Hvad kan jeg engagere mig i som medlem? Hvad har det med Coops butikker at gøre? 

Coop er en andelsforening, du som medlem ejer en del af. Lasse Bolander er Coops formand

Hvorfor er det interessant at være medlem af Coop?

I Coop vil vi mere end at drive butikker. Vi vil bruge butikkerne til at ændre Danmark til noget bedre. Lige siden brugsen i Thisted blev stiftet i 1866, har vi søgt at fremme dansk madkultur, øge befolkningens sundhed, skabe bedre rammer for dyr, miljø og klima og arbejdet for etisk handel. Den indsats tror jeg er interessant for mange flere af vores 1,7 millioner medlemmer end for de 4000, som er valgt til vores lokale bestyrelser. Vi kan lave så mange spændende ting rundt om en butik eller centralt i Coop, som helt sikkert vil interesse mange flere. Især hvis de kan være aktive en aften, en weekend eller det næste halve år og ikke skal lade sig vælge til en 2-årig periode i en bestyrelse for at kunne være med. 

Hvad kan jeg engagere mig i som medlem? 

Vi skal skabe rammer, så medlemmer kan engagere sig i den lokale butik i et samarbejde med butikkens bestyrelse og gerne sammen med andre foreninger. Det kunne være om madfællesskab, marked for lokale varer, idræt og andre spændende aktiviteter. Jeg brænder selv for tanken om at forny andelsideen ved at skabe nye innovative fællesskaber centralt og lokalt sammen med andre. Det vil være spændende, hvis vi fra Coop kan række ud til nye fællesskaber, der etableres i Danmark. Jeg 

kan sagtens se for mig, at vi i Coop kan tilbyde os som fundament for sådanne nye fællesskaber, uanset om de så baserer sig på deleøkonomi, et lokalt initiativ eller er nye virksomheder baseret på andelsprincipperne. 

Hvad har det med Coops butikker at gøre? 

Coop er en ansvarlig ejer af vores forretninger, og vi bestræber os på at give koncernen videre i en bedre stand til næste generation, end da vi overtog ansvaret. Som forening har vi samme formål som forretningen: Sammen om bedre mad. Men hvor vi i Coop de seneste par år har fokuseret på ‘bedre mad’, skal vi nu også til at fokusere på ‘sammen om’. For det er jo det, vi i Coop med alle 1,7 millioner medlemmer er: Sammen om. 

Coop er en andelsforening, du som medlem ejer en del af. Lasse Bolander er Coops formand

Se, hvad vi ellers skriver om: #coop