Perlehønen er en særlig race, som er i familie med fasanen og kyllingen. Kødet er mørkere end kylling og smager mere vildt. Derfor laver vi perlehønen i en fed flødesauce med portvin.
10 Personer
30 Minutes
Ingredienser
10 stk.
perlehønebryster
1 kg
vilde og dyrkede svampe
2 dl
hvid portvin
3 dl
hvidvin
4 dl
hønsefond
1 l
piskefløde
500 g
ært
60 stk.
perleløg
1 kg
kalvebacon
ANNONCE
Sådan gør du
1
Brun perlehønsene i olie og steg dem derefter færdig i ovnen i cirke 7-10 minutter ved 180 grader.
2
De skal helst være lyserøde indeni.
3
Sautér svampene og stil dem til side.
4
Kog portvin og hvidvin ned og tilsæt derefter hønsefond og fløde.
5
Når saucen har en cremet konsistens tilsættes svampene.
6
Sautér løg og bacon, tilsæt ærter og lad dem dampe med et øjeblik.
7
Anret det hele pænt på varme tallerkener.
8
Server med halve ovnbagte kartofler.
9
Hæld gerne hvidvin og olivenolie i bunden af bradebanden.
10
Kartoflerne suger væden til sig, når de steger og det giver en fantastisk smag.