Røget oksehøjreb med kornotto
AFTENSMAD

Røget oksehøjreb med kornotto

Lækre bøffer af højreb med rustikt tilbehør. Rygeostcremen i kornottoen komplimeterer de grillede bøffer godt og danner associationer til sprødt bacon. 
  • 2 Personer

Ingredienser

2 stk. bøffer af dansk  oksefilet á 150 gram
4 g røget salt
2 g Sort knust peber
3 kviste timian
- olivenolie
200 g kogte perlebyg (afkølet)
100 g røgeost
50 g skyr
2 spsk. sennep
100 g gulerod
12 stk. små tomater (gerne på stilk)
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Kog perlebyg i saltet vand efter pakkens anvisning og afkøl. Tænd ovnen på 80 grader.
  2. 2
    Vend tomater i olivenolie og krydr med salt, peber og timian. Sættes i ovnen, når den er varm.
  3. 3
    Krydr bøfferne på begge sider og brun dem på en meget varm pande i to minutter på hver side. Flyt kødet til en plade og kom timian på.
  4. 4
    Når tomaterne har været i ovnen i 15 minutter, skrues der op på 200 grader varmluft, og kødet sættes ind i 10 minutter, når ovnen er varm.
  5. 5
    Bland perlebyg med rygeost og skyr og smag til med sennep, salt og peber.
  6. 6
    Skræl gulerødder og riv dem i tynde, smalle strimler på et mandolinjern eller med en gulerodsskræller. Bland kornottoen og gulerødder og brug en ske til at anrette i små æg.
  7. 7
    Tag bøffer og tomater ud af ovnen og lad kødet hvile tre minutter, mens du anretter resten.