Røget oksehøjreb med kornotto
- 2 Personer
Ingredienser
2 stk. | bøffer af dansk oksefilet á 150 gram |
4 g | røget salt |
2 g | Sort knust peber |
3 kviste | timian |
- | olivenolie |
200 g | kogte perlebyg (afkølet) |
100 g | røgeost |
50 g | skyr |
2 spsk. | sennep |
100 g | gulerod |
12 stk. | små tomater (gerne på stilk) |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Kog perlebyg i saltet vand efter pakkens anvisning og afkøl. Tænd ovnen på 80 grader.
-
2Vend tomater i olivenolie og krydr med salt, peber og timian. Sættes i ovnen, når den er varm.
-
3Krydr bøfferne på begge sider og brun dem på en meget varm pande i to minutter på hver side. Flyt kødet til en plade og kom timian på.
-
4Når tomaterne har været i ovnen i 15 minutter, skrues der op på 200 grader varmluft, og kødet sættes ind i 10 minutter, når ovnen er varm.
-
5Bland perlebyg med rygeost og skyr og smag til med sennep, salt og peber.
-
6Skræl gulerødder og riv dem i tynde, smalle strimler på et mandolinjern eller med en gulerodsskræller. Bland kornottoen og gulerødder og brug en ske til at anrette i små æg.
-
7Tag bøffer og tomater ud af ovnen og lad kødet hvile tre minutter, mens du anretter resten.