Shakshuka med braiserede Label Rouge overlår, pocherede æg og broccolini
- 4 Personer
Kyllingen:
8 stk. | kyllingelår fra Label Rouge fritgående kylling |
Shakshuka:
2 stk. | rød peber |
1 stk. | løg |
1 fed | revet hvidløg. , dækket med olivenolie |
1 bundt | persillestilke |
1 spsk. | harissa |
1 spsk. | paprika |
2 dåser | hakkede tomater |
1 håndfuld | spæd spinat |
4 stk. | æg |
100 g | feta |
1 håndfuld | hakket persille |
1 pakke | broccolini |
0.5 dl. | lys eddike |
Sådan gør du
-
1Del kyllingelårene fra Label Rouge fritgående kylling i to, så du har adskilt dem i over- og underlår. Brun kyllingelårene af i olie på skindsiden, så de bliver flot gyldne. Krydr med salt og peber.
-
2Kom dem i et ildfast fad eller en dyb støbejernspande sammen med 1 cm. vand i bunden, og dæk med låg eller stanniol, og braiser dem i 35 min. ved 175° varmluft.
-
3Snit og skær peberfrugt og løg i tern. Steg det hele af sammen med de fintsnittede persillestilke i olivenolie i 2-3 min. til det falder lidt sammen.
-
4Tilføg hvidløgsolien, harissa, paprika og de hakkede tomater.
-
5Lad det nu simre sammen i 5-8 min.
-
6Smag til med salt og peber, og kom spinaten ved nu. Rør lidt rundt, så spinaten hurtigt falder sammen i saucen.
-
72 liter vand varmes til lige under kogepunktet i en kasserolle med 1 spsk. salt og 0,5 dl. lys eddike. 4 æg åbnes forsigtigt ved siden af hinanden i gryden. Æggene løftes op efter 3-4 min. når hviden er fast nok til at flytte ægget, uden de går i stykker, og blommen stadig er helt flydende. Tag æggene op med en hulske.
-
8Når de pocherede æg er færdige, placeres de forsigtigt oven på retten, og der drysses brud af fetaen udover det hele. Til sidst drysses den hakkede persille over, og retten kan sagtens servere med lidt godt brød til.
-
9Kog broccolini et par minutter i letsaltet vand og server som tilbehør.
-
10Tip: Gem endelig saften, som lårene har braiseret i, det er den bedste kyllingebouillon. Perfekt som smagsgiver i supper eller saucer.
-
11Tip: Æggene kan også slås direkte ud i retten. Slå de 4 æg ud i saucen i hver sin side af retten. Læg låg på og lad det simre forsigtigt i 5-6 min eller sæt det ildfaste fad i en varm ovn til æggehviden er blevet hvid og æggeblommen stadig er blød.