Stegt medister med cremet salat af grønkål, rødkål og granatæblekerner
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | medister , Bornholmergrisen |
40 g | smør |
4 spsk. | neutral olie |
Cremet salat:
120 g | grønkål |
300 g | rødkål |
1 spsk. | olivenolie |
1 dl. | revet parmesan |
3 spsk. | hakkede kapers |
1 dl. | cremefraiche |
1 spsk. | dijonsennep |
1 dl. | mayonnaise |
0.5 tsk. | friskkværnet sort peber |
1 dl. | granatæblekerner |
2 spsk. | ristede græskarkerner |
1 håndfuld | kørvel |
1 dl. | grov sennep |
Sådan gør du
-
1Tør medisteren godt af med køkkenrulle.
-
2Steg medisteren i to små stegepander med smør og olie, på lav varme i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er helt gennemstegte. Skær medisteren i mindre stykker.
-
3Pil kernerne ud af granatæblet, og læg dem i en skål til senere.
-
4Skær rødkål fint og grønkål groft. Bland med olivenolie, og kram kålen godt, så den falder lidt sammen.
-
5Riv parmesan fint, og hak kapers groft.
-
6Rør parmesan, kapers, cremefraiche, sennep og mayonnaise sammen. Smag til med sort peber.
-
7Bland kålen med den cremede parmesanblanding.
-
8Anret tallerkner med medister og server sammen med salaten. Top med granatæblekerner, ristede græskarkerner og kørvel. Servér gerne med grov sennep til.